Британські трейдери роблять рекордні ставки на стрибок цін на вуглецеві кредити shutterstock

Британські трейдери роблять рекордні ставки на стрибок цін на вуглецеві кредити

Ганна Велика

Це пов’язано з очікуваннями перед виборами

Трейдери у Великобританії роблять рекордні ставки на те, що ціна на вуглецеві кредити у країні зросте. Вони очікують запровадження жорсткішої кліматичної політики майбутнім лейбористським урядом, що зробить забруднення довкілля дорожчим.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Базова ціна на квоти на вуглецевому ринку Великобританії, які дають промисловим забруднювачам право на викиди CO₂, зросла на 9% після того, як прем'єр-міністр Ріші Сунак минулого місяця оголосив про проведення загальних виборів.

Базова ціна зросла до 47 фунтів стерлінгів за тонну CO₂ 7 червня, продовживши своє зростання з мінімуму в 31 фунт стерлінгів на початку цього року. На це вплинуло рішення консервативного уряду надати більше квот на викиди протягом наступних 3 років, що зробить викиди дешевшими для забруднювачів.

Найчастіше торгуються контракти на постачання вуглецевих квот у грудні, що дає забруднювачам можливість зафіксувати ціну до закінчення терміну дії дозволів на викиди.

Очікування зміни уряду наступного місяця призвели до рекордної кількості ставок на те, що ціна на вуглецеві квоти у Великобританії зросте до кінця року.

За словами Тіма Аткінсона, директора з продажу та торгівлі квотами на викиди вуглецю лондонської компанії CFP Energy, апетит до квот частково зумовлений припущеннями, що лейбористи будуть застосовувати більш суворий підхід до великих забруднювачів довкілля.

ft.com

“Ми вважаємо, що якщо уряд хоче швидше досягти нульового рівня викидів, то він може ще більше посилити цільові показники і прибрати надлишкові квоти”, – сказав він про спекуляції на ринку.

Лейбористи публічно не заявляли, чи будуть вони втручатися у ринок, але повідомили FT, що мають довгостроковий план “зробити Британію наддержавою чистої енергії”.

У січні ЕкоПолітика повідомляла, що Великобританія планує ввести свій CBAM для деяких секторів промисловості. У той самий час ми розповідали, що промисловість країни отримає від уряду $240 мільйонів на декарбонізацію. Також у лютому стало відомо, що зелена економіка Великої Британії зросла на 9% у 2023 році.

Читайте також
Німеччина змінює два фундаментальних принципи схеми субсидування ВДЕ
Німеччина змінює два фундаментальних принципи схеми субсидування ВДЕ

Також вже є деталізований план будівництва резервних електростанцій

Країни ЄС йдуть у "хибному напрямку" при зниженні рівня вуглекислого газу, – ECNO
Країни ЄС йдуть у "хибному напрямку" при зниженні рівня вуглекислого газу, – ECNO

Аналітики впевнені, що для досягнення кліматичної мети зі скорочення викидів парникових газів потрібно подвоїти інвестиції у заходи “зеленого переходу”

Данія запроваджує перший у Європі податок на викиди СО2 у сільському господарстві
Данія запроваджує перший у Європі податок на викиди СО2 у сільському господарстві

Фермери будуть зобов’язані його сплачувати, починаючи з 2023 року

Великі бізнеси змагаються за 40 млрд євро від ЄС на скорочення викидів вуглецю
Великі бізнеси змагаються за 40 млрд євро від ЄС на скорочення викидів вуглецю

Європейський Союз має вирішити, скільки ризиків готовий взяти на себе, інвестуючи гроші платників податків у нові технології