ТОП чоловіків-драйверів екологічної політики України

ТОП чоловіків-драйверів екологічної політики України

Олекса Франко

Редакція вирішила відзначити тих, хто бере активну участь у формуванні екологічного порядку денного

Нещодавно ми писали про жінок-драйверок екологічних змін усередині України. Звісно ж, редакція ЕкоПолітики не змогла оминути увагою й чоловіків, які щодня наближають нас до чистого майбутнього країни. Завдяки їхнім зусиллям пишуться закони, у суспільстві порушуються важливі теми, проводяться громадські толоки та багато іншого.

І хоча екологічні теми не надто популярні в суспільстві, проте саме завдяки зусиллям таких екодрайверів день за днем, крок за кроком ми змінюємо нашу країну й самих себе.


Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України з 2019 року.

Опікується питаннями: НВВ2, законопроєкту "Про промислове забруднення", боротьби із забрудненням річок, пропаганди екологічного способу життя, заліснення України.

У травні 2021 року з'явилася інформація, що в Офісі президента хочуть зняти Абрамовського з посади міністра. Проте до голосування за це рішення в парламенті так і не дійшло.

  • Владислав Антипов

Голова Комітету промислової екології та інновацій Професійної асоціації екологів України, генеральний директор "Центр екології та розвитку нових технологій".

Опікується питаннями: впровадження екологічних інновацій в економіку, раціонального природокористування, екологічної модернізації промислових підприємств, розроблення системи управління екологічними ризиками.

Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування. Співзасновник і голова ГО “Всеукраїнська організація “Зелений фонд. Подолання гуманітарних та екологічних катастроф”.

Опікується питаннями: роботи екологічного комітету, адаптації до змін клімату, законопроєкту "Про захист від пожеж", Фонду декарбонізації, законопроєкту №4167 "Про промислове забруднення", НВВ2, заборони пластикових пакетів, забруднення повітря, ТЕС, ТЕЦ, Green Deal.

Голова правління Біоенергетичної асоціації України.

Опікується питаннями: законодавства про біогаз, популяризації використання біогазу, перспектив використання водню в Україні, перспектив використання біогазу, "зеленого" тарифу.

  • Дмитро Кисилевський
 Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.
Опікується питаннями: законопроєкту "Про промислове забруднення", НДТМ, екологічної модернізації підприємств.

Голова Української вітроенергетичної асоціації.

Опікується питаннями: законодавства, що стосується вітрової енергетики, "зеленого" тарифу, перспективами розвитку "зеленої" енергетики в Україні, світовими трендами альтернативних видів енергії.

Експерт із поводження з відходами в Ukrainian Institute for the Future.

Опікується питаннями: законодавства про відходи, сміттєвої проблеми в Україні, переробки відходів.

Голова Державної екологічної інспекції України.

Опікується питаннями: дотримання природоохоронного законодавства, перевірок підприємтсв, реформи ДЕІ, законодавства, що регулює роботу Держекоінспекції.

Заступник голови парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Опікується питаннями: реформи Державної екологічної інспекції, законами про захист тварин від жорстокого поводження, законодавства про розвиток вітчизняного надрокористування, екоподатку.

Радник віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Опікується питаннями: Green Deal, CBAM, електромобілей в Україні, накопичувачів енергії, екологічно-свідомої поведінки, зміни клімату

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Опікується питаннями: законодавства про відходи, цифровізації екологічних послуг, сталого розвитку, енергоефективності.

Секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

Опікується питаннями: захисту прав тварин, створення ландшафтних парків і природозаповідних територій, захисту водойм в Україні.

Керівник громадської організації "Офіс довкілля", політичний діяч. Колишній виконувач обов'язків голови Державної екологічної інспекції.

Опікується питаннями: екологічного способу життя, сміттєвою проблемою в Україні, організацією толок, заборони пластикових пакетів, протидії жорстокому поводженню з тваринами.

  • Юрій Шафаренко

Заступник голови Держенергоефективності.

Опікується питаннями: державної політики розвитку сфери відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива, водневої енергетики, розроблення законодавства та стимулюючих механізмів щодо скорочення використання викопних видів палива та відповідно викидів СО2.

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

Опікується питаннями: реформи Державної екологічної інспекції, законопроєкту № 3091 "Про екоконтроль", забруднення повітря, водойм і поліпшення природоохоронного законодавства.

Голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики

Опікується питаннями: розроблення Екологічної стратегії Києва, стану та якості повітря у столиці, сміттєвими проблемами Києва.

Читайте також
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу
Визначили ТОП-40 найбільш екологічних міст світу

Рейтинг очолило шведське місто Гетеборг

Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%
Україна виконала євроінтеграційні екозобовʼязання на 80%

У 2023 році в Україні прийняли 5 євроінтеграційних екологічних законів

ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти
ТОП-10 українських компаній, які впроваджують зелені проєкти

У Вінниці підприємства встановили понад 10 МВт потужностей сонячних електростанцій для власних потреб

Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні
Бучанська школа стала єдиним еко-сертифікованим освітнім закладом в Україні

Заклад збудований за сучасними будівельними нормами з урахуванням вимог стандартів енергоефективного зеленого будівництва