На Черкащині затримали браконьєрів-рибалок. Фото і відео Нацполіція України

На Черкащині затримали браконьєрів-рибалок. Фото і відео

Зоряна Бердник

Їх спіймали на гарячому в ніч із 30 на 31 березня

Водний патруль Черкас спільно з колегами з інших підрозділів затримали браконьєрів і вилучили майже тонну свіжовиловленої риби різних видів на понад 1,5 млн гривень.

Зловмисники діяли на території Кременчуцького водосховища, поблизу села Тіньки. Про це повідомляють у пресслужбі патрульної поліції Черкаської області.

Зазначається, що 30 березня інспектори роти з обслуговування водних об’єктів управління патрульної поліції в Черкаській області спільно з працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу, Управлінням авіації та поліції на воді, а також із громадською організацією “Річковий Дозор” проводили заходи з протидії незаконному вилову водних біоресурсів.

"Під час патрулювання території Кременчуцького водосховища, поблизу села Тіньки, інспектори помітили два промислових човни з однаковими бортовими номерами та чотирма особами на борту. Підійшовши ближче, вартові порядку помітили велику кількість свіжовиловленої риби у судні. В цей час один із човнів вдався до втечі, викидаючи у воду сітки. Однак чоловіків наздогнали та направили до берега", йдеться в повідомленні пресслужби.

На місце події правоохоронці відразу викликали слідчо-оперативну групу Чигиринського відділу поліції.

Під час перевірки документів, інспектори встановили, що один із промислових човнів займався незаконним виловом риби без будь-яких дозвільних документів.

У човні виявили вісім мисинових сіток, які заборонені для промислового рибальства, та майже тонну свіжовиловленої риби різних видів: судак – 878 штук, тарань – 2 308 штук, чехонь – 40 штук, густера – 1 037 штук, синець – 200 штук.

Орієнтовна сума завданих збитків рибному господарству України становить близько 1 508 070 гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). За скоєне браконьєрам загрожує обмеження волі строком до 3 років із конфіскацією знарядь промислу та улову.

Нині тривають слідчі дії, проводиться перевірка за фактом підробки документів.

Як повідомляла ЕкоПолітика, на Полтавщині розкрили браконьєрський рибацький картель. Браконьєри незаконно ловили рибу на території Кам՚янського водосховища, неподалік міста Кременчук Полтавської області.