На Полтавщині розкрили браконьєрський рибацький картель: всі деталі facebook.com/poznyakov0205.sasha

На Полтавщині розкрили браконьєрський рибацький картель: всі деталі

Маргарита Шевченко

Наразі вирішується питання щодо порушення кримінального провадження

Інспектори Черкаського Управління Держекоінспекції, реагуючи на заяву ГО "Речной дозор", розкрили браконьєрів, які незаконно ловили рибу на території Кам՚янського водосховища неподалік міста Кременчук Полтавської області.

Про це повідомив начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков на своїй сторінці у Facebook. 

"5 березня на території Кам՚янського водосховища неподалік міста Кременчук Полтавської області здійснено природоохоронний рейд, під час якого виявлено два факти грубого порушення правил рибальства. При огляді виявлено та вилучено два металевих човна "Прогрес – 2" та "Прогрес – 4", 9 мисинових сіток кроком вічка 38х38 та 40х40 мм, якими правопорушники встигли виловити рибу видів: судак, плітка, плоскирка, карась та щука", — сказано у повідомленні. 

Зазначається, що обрахована сума завданих збитків державі становить по першому факту –93 483 грн, по другому – 19 533 грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено три адміністративні протоколи за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства).

facebook.com/poznyakov0205.sasha

Джерело: facebook.com/poznyakov0205.sasha

Зазначається, що знаряддя лову та човни вилучили для проведення слідчих дій, а рибу передали на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Джерело: facebook.com/poznyakov0205.sasha

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби, вирішується питання щодо порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Як повідомляла ЕкоПолітика, в акваторії Азовського моря щороку фіксують менше риби. Особливо поменшало азовського бичка.