EPS встановить першу систему уловлювання вуглецю на танкерах carboncaptureworld.com

EPS встановить першу систему уловлювання вуглецю на танкерах

Катерина Бєлоусова

Filtree System також видаляє залишки олії та тверді частки з промивної води та зменшує її кислотність

Компанія Eastern Pacific Shipping (EPS) підписала остаточну угоду з роттердамською компанією Value Maritime (VM) про встановлення систем уловлювання та фільтрації вуглецю на двох танкерах з можливістю оснащення ще трьох суден.

Технологія Filtree System дозволяє судам уловлювати до 40% викидів CO2, з потенціалом перевищити 90% у майбутньому, повідомляє Carbon Capture World.

Очікується, що встановлення на борту M/T Pacific Cobalt буде завершено до кінця 2022 року, а встановлення на борту M/T Pacific Gold планується завершити до кінця першого кварталу 2023 року. Роботи з проєктування та планування тривають.

Судна з дедвейтом 49 700 тонн будуть оснащені системою Filtree System від VM – збірною системою очищення газу, яка фільтрує сірку та 99% твердих частинок. Система включатиме модуль захоплення вуглецю, що заряджатиме вбудований акумулятор CO2, який буде розряджатися в порту.

Вловлений вуглець буде використовуватися споживачами CO2, наприклад, у теплицях, або вводитися в мережі для зв'язування. Розряджена батарея буде повернута на судно для нового циклу.

"Партнерство з VM є великим кроком вперед для EPS та енергетичного переходу в галузі. Технологія уловлювання вуглецю відсутня в нашому існуючому кейсі рішень для зниження викидів, який сьогодні складається в основному з альтернативного суднового палива. Ми віримо, що технологія уловлювання вуглецю має значні перспективи для скорочення викидів для існуючих і майбутніх океанських суден. У поєднанні з альтернативними видами палива, біопаливом та іншими рішеннями, уловлювання вуглецю є вирішальним кроком у прискоренні зусиль судноплавної промисловості з декарбонізації, що випереджають цілі міжнародної морської організації”, – заявив генеральний директор EPS Сиріл Дуко.

Він також додав, що оснащуючи танкери системами VM, EPS сподівається довести промисловості, що уловлювання вуглецю є життєздатним і масштабованим варіантом, доступним прямо зараз.

"Запровадження нашої технології фільтрації та уловлювання вуглецю на ринок танкерів було нашою метою з самого початку. Реалізація цього бачення з далекоглядними партнерами, такими як EPS – це здійснена мрія. Разом ми робимо стале транспортування та скорочення викидів у цьому сегменті більше не нездійсненною мрією. Це відбувається сьогодні, і ми пишаємось тим, що це відбувається з EPS", – сказав Маартен Лодевейкс, співзасновник і директор Value Maritime.

Окрім уловлювання вуглецю, Filtree System також видаляє залишки олії та тверді частки з промивної води, забезпечуючи нейтралізацію її Ph, що сприяє зменшенню підкислення морської води.

EPS і VM також вивчають можливості майбутньої співпраці, такі як розгортання системи Filtree System на борту EPS, включаючи нове покоління контейнеровозів.

EPS є міжнародною компанією з управління суднами зі штаб-квартирою в Лондоні.

Нагадаємо, Airgas випробує "найпотужнішу" вантажівку Hyzon на водневому двигуні.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, британська компанія розробила дешеву технологію вловлювання вуглецю водоростями.

Читайте також
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні

Заборона на водіння у вихідні може стати необхідною згідно з чинним кліматичним законодавством

На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів
На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів

Громада може скоротити викиди метану на 30%, якщо люди компостуватимуть 20% органічних відходів

В ЄС викиди від викопного палива у 2023 досягли рекордного мінімуму за 60 років
В ЄС викиди від викопного палива у 2023 досягли рекордного мінімуму за 60 років

Скорочення викидів забезпечило використання ВДЕ, енергоефективність та скорочення промислового виробництва