Airgas випробує "найпотужнішу" вантажівку Hyzon на водневому двигуні Hyzon Motors

Airgas випробує "найпотужнішу" вантажівку Hyzon на водневому двигуні

Олена Яценьо

Нова модель відповідає цілям, які компанія ставить перед собою щодо вуглецевої нейтральності

Американська компанія Airgas випустить дві важкі вантажівки Hyzon Motors на водневих паливних елементах на маршрутах доставки балонів у районі Лос-Анджелеса, Каліфорнія.

Про це йдеться в пресрелізі компанії від 9 травня.

Hyzon має поставити одну вантажівку на паливних елементах потужністю 100 кВт і свою першу та "найпотужнішу" вантажівку на 200 кВт, які буде протестовано в комерційних цілях.

До 12 травня модель потужністю 100 кВт нині демонструватимуть на виставці Advanced Clean Transport (ACT) Expo в конференц-центрі "Лонґ-біч"

Директор відділу управління ризиками та корпоративної відповідальності в Airgas Браян Джонс пояснив, що пілотна схема відповідає цілям Airgas, які компанія ставить перед собою щодо вуглецевої нейтральності.

"Ми пишаємося тим, що одними з перших почали пілотувати важкі вантажівки на водневих паливних елементах, оскільки ми прагнемо постійно знижувати викиди вуглецю та збільшити використання альтернативних транспортних засобів із чистим паливом у нашому парку", — сказав Джонс.

Зазначається, що транспортні засоби було розроблено в рамках програми Hyzon Repower. Після перероблення наявних дизельних вантажівок до системи паливних елементів, електричної трансмісії та сховища водню Hyzon у компанії стверджують, що вантажівки мають "схожі корисні навантаження, продуктивність і час заправки" із традиційними вантажівками на дизелі.

"Hyzon очолює перехід до нульових викидів, забезпечуючи комерційні транспортні засоби з водневим двигуном провідними технологіями на паливних елементах", — додав керівник відділу розвитку бізнесу в Hyzon Motors USA Корі Чумакер.

Раніше ЕкоПолітика писала, що на початку вересня 2021 року Українська воднева рада першою в Україні зареєструвала водневий автомобіль — модель Mirai на водневих паливних елементах японського автовиробника Toyota Motor Corp.

Читайте також
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей

З початку 2023 року зареєстрували 28,7 тисячі електромобілей

Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року
Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року

Викиди від зеленої сталі на 95% нижчі, ніж від традиційного виробництва

Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині
Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині

У 2018 році водій скоїв аналогічне порушення