Coca-Cola HBC стане вуглецево нейтральною компанією до 2040 року pexels

Coca-Cola HBC стане вуглецево нейтральною компанією до 2040 року

Олена Яценьо

Компанія планує скоротити викиди CO2 на 75% до 2040 року

Компанія Coca-Cola HBC оголосила про намір досягти вуглецевої нейтральності в межах усього ланцюга збуту до 2040 року.

Про те, як бізнес досягатиме цієї мети, йдеться в пресрелізі компанії.

Представники Coca-Cola HBC розповіли, що для досягнення поставленої науково обґрунтованої мети до 2030 року компанія скоротить викиди вуглекислого газу для прямих і непрямих операцій у межах усього ланцюга збуту спершу на 25%, а протягом наступних десяти років – на 50%.

Що стосується 90% викидів, які виникають унаслідок дій третіх осіб, Coca-Cola HBC забезпечить розширення партнерських відносин із постачальниками. Якщо певні викиди повністю скоротити неможливо, їхній вплив буде пом'якшено завдяки інвестиціям в інші заходи із захисту клімату.

"Це зобов'язання – кінцева мета стратегії, яку ми реалізуємо багато років. Воно повністю відповідає філософії нашого бізнесу – підтримувати соціально-економічний розвиток громад і посилювати позитивний вплив на довкілля. І те, й інше є невіддільною частиною нашого зростання. Хоча ми ще не маємо відповідей на всі запитання, наш план, історія досягнень в партнерський підхід додають упевненості в майбутньому результаті", – зазначив виконавчий директор Coca-Cola HBC Зоран Богдановіч.

Надійний план

Для досягнення мети Coca-Cola HBC заплановано такі дії:

  • інвестування 250 млн дол. США в ініціативи зі скорочення викидів до 2025 року;
  • забезпечення подальшої декарбонізації прямих операцій внаслідок 100-відсоткового переходу до відновлювальних і низьковуглецевих джерел електроенергії завдяки постійним поліпшенням та інноваціям у галузі енергоефективності;
  • прискорення переходу до пакування закритого циклу із нижчим вмістом вуглецю завдяки використанню вторинного PET, відмові від пакування та фасуванню в багаторазове пакування, відмові від пластику у вторинному пакованні;
  • надання клієнтам енергоефективних та екологічно чистих холодильників;
  • скорочення викидів, які утворюються під час використання для виробництва сільськогосподарської продукції;
  • запровадження програми "Green Fleet" ("Екологічний автопарк"), яка передбачатиме перехід до безвуглецевих або низьковуглецевих транспортних засобів.

Крім того, для довгострокової мотивації керівництва Coca-Cola HBC враховуватимете результати, отримані під час роботи над зниженням рівня викидів CO2.

Історія досягнень

Coca-Cola HBC – одна з перших компаній, яка почала ставити перед собою науково обґрунтовані цілі. За останнє десятиліття компанія вдвічі скоротила обсяг прямих викидів, оголосила і затвердила план скорочення викидів CO2 та утримання потепління в межах 1,5 градуса до 2030 року.

У березні 2021 року компанію Coca-Cola HBC визнано світовим лідером зі сталого розвитку в галузі виробництва напоїв згідно з індексом сталого розвитку Доу-Джонса – уже вп'яте за останні сім років, і це найвищий показник в історії. Компанія також входить до найкращих виробників за такими показниками екологічного, соціального та корпоративного управління як CDP, MSCI ESG та FTSE4Good.

Партнерський підхід

"Ми надзвичайно раді співпрацювати з Coca-Cola HBC для досягнення спільної науково обґрунтованої мети щодо скорочення викидів парникових газів до 2030 року та досягнення нульового рівня викидів у довгостроковій перспективі. Працюючи в команді, ми прагнемо вдвічі скоротити вуглецевий слід, що виникає під час виробництва металевих банок для напоїв до 2030 року", – сказала головна комерційна директорка та директорка зі стійкого розвитку глобального бізнесу Ball Сorporation Кетлін Пітр.

Зі свого боку, віцепрезидент із питань сталого розвитку та регуляторних питань компанії Crown Holdings, Inc. Джон М. Рост зазначив: "Компанія Crown пишається партнерством з Coca-Cola HBC у галузі постачання та зобов'язаннями щодо сталого розвитку. Нові амбітні завдання Coca-Cola збігаються з нашими власними ініціативами, зокрема щодо науково обґрунтованої мети, тому ми повністю підтримаємо її на цьому шляху".

"Оскільки Tetra Pak також прагне досягти нульового рівня викидів та вживає науково обґрунтованих заходів для утримання потепління в межах 1,5 градуса до 2030 року, ми готові працювати з Coca-Cola HBC щодо скорочення парникових газів та досягнення спільної мети", – прокоментував співпрацю з Coca-Cola віцепрезидент із питань сталого розвитку компанії Tetra Pak Маркус Пфаннер.

Нове зобов’язання схвалене і коаліцією "We Mean Business", а Coca-Cola HBC приєдналася до компаній, що підтримують ініціативу "Race to Zero" (скорочення до нуля).

Раніше ЕкоПолітика писала, що Coca-Cola та ще 10 відомих компаній створять організацію розширеної відповідальності виробників.

Нагадаємо, що компанія "Coca-Cola" в Україні у 2020 році зібрала й відправила на переробку 43% випущеного на ринок упаковання, що становить 9 297 тонн.

Відомо також, що в США виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola планує почати використовувати пляшки з повністю переробленого пластику.

Читайте також
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря
Рівне буде скорочувати викиди парникових газів у повітря

Рівне першим отримало кошти від Євросоюзу для впровадження інновацій в Україні

США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад
США витратить $425 мільйонів на декарбонізацію вугільних громад

У Німеччині у 2024 році виділять €21 мільярд субсидій для програми зі скорочення викидів промисловості, яку важко декарбонізувати

10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року
10 країн ЄС зобов'язалися декарбонізувати енергетику до 2035 року

Ці країни представляють понад 60% енергетичного сектора ЄС

В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності
В Україні відкрили пʼятий Офіс декарбонізації та енергоефективності

Наразі на Харківщині внаслідок російської агресії пошкоджено або зруйновано близько 25 тисяч будинків