BMW показала перший електрокар із перероблених матеріалів. Фото bmwblog.com

BMW показала перший електрокар із перероблених матеріалів. Фото

Олена Яценьо

Це тільки концепт, коли авто можна буде придбати — поки невідомо

Компанія BMW презентувала електромобіль i Vision Circular — авто, яке виготовлено із вторсировини та придатне для подальшого перероблення.

Свій концепт-кар концерн BMW представив 6 вересня на автомобільній виставці IAA Mobility в німецькому Мюнхені, пише пресслужба компанії.

BMW i Vision Circular — це компактний чотиримісний електромобіль, який повністю придатний для вторинного перероблення та частково складається з власне перероблених матеріалів.

“Поки деякі бренди представляють стилізовані й потужні концепти автомобілів майбутнього, BMW на виставці IAA 2021 року рухалася в іншому напрямку. Абсолютно новий BMW i Vision Circular — це концептуальний автомобіль, який повністю переробляється та в якому основна увага приділяється тому, як повторно використовувати матеріали для створення продукту з мінімальним вуглецевим слідом”, — зазначили в компанії.

У BMW позиціонують свій концепт автомобілем майбутнього, серійне виробництво якого може налагодитися приблизно до 2040 року.

Кузов електрокара створено з нефарбованих сталі й алюмінію, а логотип нанесено лазерним гравіюванням.

Салон авто також створено з перероблюваних матеріалів, але з яких конкретно — у компанії не зазначили.

Як запевнив провідний дизайнер BMW Адріан ван Гойдонк, немає в електрокарі й композитних матеріалів. Усі деталі авто з'єднано гвинтами та шпунтами, а отже, електрокар можна легко розібрати й замінити будь-яку його частину. Це також вписується в концепцію перероблюваності нового авто.

Зі свого боку, очільник концерну Олівер Ципс наголосив, що хоче, щоб компанія BMW стала "найбільш екологічно збалансованим автовиробником у світі". Зокрема, поділилися планами запустити цілу лінійку електричних авто до 2025 року.

Відомо, що нині BMW використовує менш як 30% перероблюваних матеріалів у виробництві, але має намір збільшити цей показник до 50%. Концерн стверджує, що йдеться не тільки про турботу через довкілля, адже перероблювані матеріали дешевші.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що компанія BMW попередила про колапс автомобільної промисловості Німеччини через заборону авто з двигунами внутрішнього згоряння.

Нагадаємо також, що у світі рекордно зріс попит на електромобілі. Прогноз продажів електромобілів у світі перевищує 4,6 млн одиниць у 2021 році.

Читайте також
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду

Більше ніж кожний п'ятий автомобіль, проданий у світі, буде електричним

В Україні удвічі зріс попит на електромобілі
В Україні удвічі зріс попит на електромобілі

Стало відомо, скільки електромобілів купили українці у березні

У США розробили нові екологічні правила для авторинку
У США розробили нові екологічні правила для авторинку

У 2023 році електромобілі склали менш як 8% усіх продажів нових автомобілів у США

У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження
У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження

Очікується, що у 2024 році глобальне зростання продажів електромобілів сягне 25-30%