Авіакомпанії Air France і KLM висадили 28 тюльпанових дерев в Україні. Фото

Авіакомпанії Air France і KLM висадили 28 тюльпанових дерев в Україні. Фото

Олекса Франко

Днями в "Добропарку" висадили 28 тюльпанових дерев

Представництва авіакомпаній Air France та KLM в Україні спільно з Посольством Королівства Нідерланди та голландською компанією MOQOD продовжили "зелену" ініціативу, розпочату в листопаді 2019 року.

Зокрема, 27 березня в межах акції "Посади іменне дерево" в "Добропарку" висадили 28 тюльпанових дерев liriodendron tulipifera, повідомляють у пресслужбі KLM.

Відомо, що авіакомпанії Air France і KLM уже не перший рік працюють над зниженням впливу на довкілля. Серед активних заходів – впровадження екологічно чистого авіаційного палива, оновлення авіапарків, пропонування пасажирам продукти, які вироблено з мінімальною шкодою для екології, а також перероблення відходів.

У 2019 році авіакомпанії Air France KLM в Україні долучилися до флешмобу з висадки дерев від голландської компанії Rijk Zwaan – #Sharing_a_healthy_future_for_Ukraine – і так підтримали концепцію дбайливого ставлення до навколишнього середовища та активних дій із розв'язання екологічних проблем сьогодні.

Як повідомляють на сайті avianews.com, Air France і KLM постійно працюють над поліпшенням і регулярно оцінюють прогрес. Проте для створення екологічно стійкого майбутнього потрібні об'єднані зусилля всіх сторін: авіаперевізників, пасажирів і представників інших галузей.

Наприклад, мандрівники можуть приєднатися до "зеленої" ініціативи й компенсувати викиди CO2 від свого перельоту завдяки послузі CO2ZERO під час бронювання рейсу. Обираючи послугу CO2ZERO, клієнт робить внесок в ініціативу з відновлення лісів "CO2OL Tropical Mix" в Панамі, де на сьогодні було висаджено понад 7,5 млн дерев.

Водночас корпоративні клієнти можуть приєднатися до програми "Sustainable Aviation Fuel" або також скористатися послугою CO2ZERO. Програма "Sustainable Aviation Fuel" дає змогу співробітникам компаній літати рейсами на екологічно чистому паливі, а послуга з компенсації викидів вуглекислого газу в атмосферу CO2ZERO – літати по всьому світу CO2-нейтральними рейсами.

За зусилля KLM у галузі сталого розвитку, зокрема розроблення екологічно безпечного авіаційного палива (біопалива), авіакомпанія отримала нагороду за сталий розвиток авіації на конкурсі Middle East Aviation Achievement Awards 2021.

Раніше ЕкоПолітика писала, що у Швеції збільшать податок для авіакомпаній за літаки, які забруднюють довкілля. Ініціатива передбачає й знижений тариф на зліт і посадку для лайнерів, що літають на біопаливі.

Читайте також
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття
У Бучі відкрили станцію із переробки будівельного сміття

За оцінками, у громаді залишилося близько 75 тис. м³ будівельних відходів після демонтажу зруйнованих об'єктів

У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати
У Києві перевірили рівень радіаційного фону: які результати

В Україні функціонує онлайн-мапа радіаційного фону

На Київщині побудують потужну біоТЕС
На Київщині побудують потужну біоТЕС

БіоТЕС планують запустити до опалювального сезону 2024-2025 років

У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра
У дружини Медведчука забрали з власності ліс на березі Дніпра

Вартість ділянки становить понад 204 мільйони гривень