Запоріжжя отримає €35 млн інвестицій на систему "розумне місто" та екологічний транспорт Alexey Tolmachov

Запоріжжя отримає €35 млн інвестицій на систему "розумне місто" та екологічний транспорт

Романа Слісар

Інвестиції допоможуть місту краще адаптуватися до змін клімату і модернізувати інфраструктуру

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку виділить Запоріжжю позику на суму €35 млн для впровадження платформи "розумне місто", а також на покупку нового міського транспорту.

Про це повідомили в прес-службі IFC.

Як повідомляється, інвестиція, що складається з €33 млн коштів IFC і ​​€2 млн змішаного фінансування від Фонду чистих технологій, буде спрямована на підтримку адаптації міста до зміни клімату і поліпшення стану громадського транспорту.

"Проєкт є одним з ключових компонентів ширшої стратегії IFC щодо підтримки розвитку інфраструктури України, реалізації кліматичних ініціатив і відновлення економіки в пост-пандемійній період", – відзначили в прес-релізі.

У IFC підкреслили, що інвестиції повинні направити на реконструкцію до 2 км доріг на одній з центральних вулиць міста, придбання тролейбусів і електробусів, модернізацію інфраструктури.

Також корпорація надала рекомендації місту з проектування інноваційної стратегії "розумного міста" – системи моніторингу дорожнього руху і тиску в трубопроводах тепло- і водопостачання.

Як відомо, з 2004 року IFC інвестувала і мобілізувала понад $9 млрд більше ніж у 280 інфраструктурних проектів в світі. В Україні в рамках цієї ініціативи IFC допомогла Маріуполю купити 64 великі автобуси та модернізувати відповідну інфраструктуру.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що однією з головних причин забруднення повітря в Україні є транспорт. Експерти заявили, що твердження про те, що основним джерелом викидів є промисловість, є маніпулятивними, тоді як масштаби забруднення повітря від лісових пожеж і транспорту замовчуються.

Читайте також
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря
У Запоріжжі дим з кустарних печей для спалювання гуми отруював повітря

Печі працюють без жодного пилогазоочисного обладнання

У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники
У містах Запорізької області перевірили радіаційний фон: які показники

В нормі показник гамма-фону не має перевищувати позначку 20 мікрорентгенів на годину