В Ужгороді волонтери прибрали набережну річки від пів тонни сміття. Фото varosh.com.ua

В Ужгороді волонтери прибрали набережну річки від пів тонни сміття. Фото

Олена Яценьо

Гроші від переробки спрямують на допомогу притулку для тварин

В Ужгороді працівники підприємства "Джейбіл" влаштували масштабне прибирання широкого берега річки Уж на Ботанічній набережній.

Толока відбулася в суботу, 18 вересня, з нагоди Всесвітнього дня прибирання (World CleanUp Day), повідомили на сторінці JABIL Uzhgorod у фейсбуці.

У прибиранні взяли участь зо три десятки волонтерів-працівників "Джейбіл". Озброївшись масками, рукавичками та мішками для сміття, вони вийшли на суботник о 10:00.

"Локацію обрали невипадково: це одна з центральних набережних міста, куди щодня виходять на прогулянки, де проводять дозвілля чимало ужгородців, з бічними вуличками та спусками до річки. Ця ділянка фактично не має облаштованої пішохідної зони та урн для відходів, тож засмічується саме широкий берег Ужа", – йдеться в матеріалі видання Varosh.

Прибирати берег почали від транспортного мосту, рухаючись у напрямку підйому до Філармонії. Усього за три години вдалося зібрати понад 300 кг комунального сміття, 40 кг пластику та ПЕТ-пляшок, 115 кг скла.

Усі зібрані відходи посортували за фракціями й відвезли в переробний цех. Отримані гроші спрямують на допомогу місцевого притулку для тварин "Барбос".

Партнерами акції також виступили бренди “Крайна” та “Moeco”, які надали волонтерам безплатно питну воду і транспорт для вивезення зібраних відходів.

Зазначається, що цьогоріч це вже друга екоакція за участі працівників "Джейбіла". Навесні підприємство закупило та висадило 500 дерев в урочищі "Дубки" неподалік Ужгорода. А завдяки корпоративній ініціативі Jabil Cares підприємство щороку долучається до кількох масштабних заходів з очищення довкілля, збереження екології та заліснення Закарпаття.

Нагадаємо, що на Закарпатті пів сотні людей прибрали від сміття берег Вільшанського водосховища, яке відоме також як "Закарпатське море".

Раніше ЕкоПолітика писала, що активісти прибрали від сміття Чорногірський хребет – найвищий і найпопулярніший у Карпатах.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років