В Індії зробили важливий крок до декарбонізації важкого транспорту impakter.com

В Індії зробили важливий крок до декарбонізації важкого транспорту

Катерина Бєлоусова

Двигуни FPT використовують стехіометричне згоряння для оптимізації споживання палива та зниження шуму у порівнянні зі звичайними дизельними двигунами

Індійська компанія Blue Energy Motors (Blue Energy) підписала договір з Iveco FPT Industrial (FPT), Італія, щодо впровадження перших в Індії вантажівок, що працюють на зрідженому природному газі (СПГ).

Технологія дозволить скоротити витрату палива на 40% у порівнянні з дизельним еквівалентом на індійському ринку, а викиди вуглецю – на  28%, повідомляє Gasworld.

Blue Energy прагне декарбонізувати важкий транспортний сектор країни.

Вантажівки, що працюють на зрідженому природному газі, можуть допомогти зменшити викиди в сільській місцевості, де загальний парк вантажівок налічує близько 3,5 мільйонів автомобілів.

Угода компаній передбачає, що двигуни N67 NG BSVI від FPT, з технологією вантажівок з нульовим рівнем викидів, будуть запроваджені до кінця 2022 року.

Ці двигуни використовують стехіометричне згоряння для оптимізації споживання палива та зниження шуму у порівнянні зі звичайними дизельними двигунами. Тобто  горіння без надлишку або нестачі повітря, коли весь доступний кисень повністю споживається. 

"Ця угода є надзвичайно важливою для FPT Industrial зараз і в майбутньому, оскільки ми хочемо, щоб наші передові технології відігравали ключову роль у підтримці екологічного переходу одного з найбільших у світі ринків транспортних засобів", – сказав Сільвен Блез, президент бізнес-підрозділу Iveco Group Powertrain.

"Ми віримо, що боротьба зі зміною клімату є фундаментальною для майбутнього всіх нас, і Blue Energy прагне стати частиною цієї кліматичної ініціативи та вірить у сталість, що ґрунтується на інноваціях", — заявив Аніруд Бхувалка, генеральний директор Blue Energy. – “В Індії уряди, власники автопарків та інші зацікавлені сторони вимагають рішень із майже нульовим рівнем викидів, і з двигунами FPT на природному газі ми можемо забезпечити це рішення вже зараз".

Нагадаємо, міністри охорони довкілля 27 країн-членів Євросоюзу погодили скорочення викидів вуглекислого газу від нових автомобілів до нуля у 2035 році.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, галузь великовантажних транспортних засобів має значний потенціал для досягнення цілей ЄС зі скорочення викидів щонайменше на 55% до 2030 року.

Читайте також
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей

З початку 2023 року зареєстрували 28,7 тисячі електромобілей

Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року
Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року

Викиди від зеленої сталі на 95% нижчі, ніж від традиційного виробництва

Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині
Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині

У 2018 році водій скоїв аналогічне порушення