У Києві створять парк "Совські ставки": рішення підтримала екологічна комісія kievvlast.com.ua

У Києві створять парк "Совські ставки": рішення підтримала екологічна комісія

Олена Яценьо

Напередодні цю земельну ділянку повернули тергромаді

Постійна комісія з питань екологічної політики Київської міської ради підтримала ініціативу створити екопарк "Совські ставки" в Голосіївському районі.

За відповідний проєкт рішення члени екологічної комісії проголосували на засіданні 28 вересня, повідомила пресслужба Київради.

Як зазначається, надання нижньому каскаду Совських ставків статусу парку унеможливить забудову та дасть змогу зберегти унікальну екосистему.

За словами депутатки Олесі Пинзеник, проєктом рішення передбачено створення парку, площею 19,1187 га, на проспекті Валерія Лобановського, 113 у Голосіївському районі.

"Територія біля ставків є природним ядром екомережі Солом’янського та Голосіївського районів. Важливо зберегти екосистему й облаштувати комфортну зону відпочинку для киян і гостей міста. Міська влада виступає на захист громади та підтримує створення цього екопарку", — зазначила вона.

Пинзеник наголосила, що Совські ставки є місцем гніздування численних водоплавних птахів, а також на вказаній локації є популяції рослин і тварин.

Нагадаємо, що напередодні Київська міська прокуратура повідомила про рішення Господарського суду міста Києва повернути цю земельну ділянку територіальній громаді. За збереження Совських ставків не один рік боролися активісти, екологи та місцеві жителі, адже раніше ділянку хотіли забудувати. Тут планували створити житлові комплекси. Вартість самої земельної ділянки було оцінено в 614 млн грн.

Зазначимо, що "Київзеленбуд" розробить проєкти землеустрою екопарку. Концепція створення парку полягає в мінімальному втручанні у природний ландшафт.

Додамо також, що в суботу, 2 жовтня, на Совських ставках запланували провести толоку. Активісти мають намір зібрати сміття, очистити річку Совку та полагодити мости.

Узяти участь у суботнику закликали всіх небайдужих. Із собою за можливості треба мати рукавиці та гумові чоботи. Зустріч о 12:00 біля зупинки "вул. Мистецька".

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Київській міській раді виступили проти забудови нижнього каскаду Совських ставків.

Також днями Спеціалізована екологічна прокуратура домоглася в Київському апеляційному суді повернення територіальній громаді столиці чотирьох земельних ділянок у ландшафтному заказнику "Жуків острів".

Теги: ,
Читайте також
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького

У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року
У Києві висадили 64 тисячі дерев з початку року

У місті знаходиться 31 тисяча гектарів лісу