У КМДА виступили проти забудови Совських ставків на Осокорках Вікіпедія

У КМДА виступили проти забудови Совських ставків на Осокорках

Зоряна Бердник

Місцева громада хоче, щоб там створили екопарк

Очільник фракції “Європейська cолідарність” у Київській міській раді Володимир Прокопів публічно виступив проти забудови нижнього каскаду Совських ставків.

Про це йдеться на Facebook-сторінці ініціативної групи, що підтримує створення екопарку на Совських ставках і виступає проти житлової забудови цієї місцевості.

У відповідь на численні звернення киян у соцмережі він відповів, що "Європейська солідарність" Києва та він особисто проти забудови Совських ставків.

"Вважаю, що це місце має стати окрасою Києва, а не кам'яними джунглями. Засипати озера та зводити на їхньому місці багатоповерхівки ми не дозволимо", — зазначив політик.

Активісти висловили подяку Прокопіву. Водночас вони зауважили, що в найбільшій фракції Київської міськради немає єдиної позиції щодо забудови нижнього каскаду Совських ставків. Адже проти забудови публічно виступила депутатка “Європейської солідарності” Ольга Чайка з екологічної комісії Київради. Водночас депутати Наталія Пастухова, Георгій Ясинський і Владислав Турець підтримували забудову під час голосування на земельній комісії Київради у лютому 2021 року.

Довідка. Нижній каскад Совських ставків у Києві — це майже 20 гектарів комунальних водойм і зеленої зони, які 2008 року Київрада віддала в оренду ТОВ “Господарник”. Це компанія з орбіти впливу депутата Київради від “Європейської солідарності” Ігоря Баленка, який хоче побудувати на ставках багатоповерхівки.

Ініціатива “Екопарк Совські ставки” об’єднує місцевих мешканців, екологів та урбаністів, які виступають за створення екологічного парку для всіх киян на нижньому каскаді Совських ставків.

Нагадаємо, що в Києві активісти підняли тривогу через незаконну забудову озера Вирлиця.

Також, як повідомляла ЕкоПолітика раніше, київські екоактивісти звернулися до Зеленського через знищення озер на Осокорках.

Читайте також
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле

Результати розслідування пожежі все ще чекаються

Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького