У Франції запустили перший морський завод з виробництва зеленого водню offshorewind.biz

У Франції запустили перший морський завод з виробництва зеленого водню

Катерина Бєлоусова

Платформа працюватиме повністю автономно

У Франції запустили офшорну платформу Sealhyfe для виробництва зеленого водню, яка здатна виробляти 400 кілограмів Н2 на день.

Завод компанії Lhyfe має електролізер потужністю 1 МВт, який встановлений на спеціальній плавучій платформі, повідомляє OffshoreWIND.biz.

Зазначається, що це друга фаза випробувань такого виробництва. На першому етапі тестувань, який тривав вісім місяців, платформа знаходилася на причалі в порту Сен-Назер. За цей час платформа пройшла порівняльний аналіз і оптимізацію технологій і системи.

В матеріалі розповіли, що платформа працюватиме повністю автономно. Вона зʼєднана з підводним вузлом морського випробувального полігону SEM-REV Centrale Nantes за допомогою магістрального кабелю. 

Наголошується, що тепер фахівці компанії відтворять усі випробування, які проводилися на причалі, щоб порівняти результати. Окрім того, вони проведуть додаткові тести у морських умовах.

В матеріалі додали, що Lhyfe планує розробити операційні можливості щодо управління рухом платформи та екологічними навантаженнями, а також перевірку програмного забезпечення та алгоритмів виробництва зеленого водню.

Нагадаємо, Єврокомісія офіційно прийняла два делегованих акти, що визначають детальні правила ЄС щодо відновлюваного водню.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у порті Роттердама, Нідерланди, зарезервували ділянку на острові Маасвлакте для будівництва заводу з виробництва зеленого водню потужністю до 1 ГВт.

Теги: ,
Читайте також
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню
США витратить $750 мільйонів на виробництво зеленого водню

Це допоможе досягти мети щодо зменшення вартість виробництва зеленого водню до $1 за кілограм

Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню
Австралія інвестує $92 мільйонів у будівництво потужного центру зеленого водню

Центр введуть в експлуатацію орієнтовно у середині 2028 року

США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%
США випробують водневу технологію скорочення металургійних викидів на 90%

Фінансування виділили в рамках масштабної програми декарбонізації промисловості на $171 мільйон