У 4-х областях України браконьєри нарибалили на мільйони гривень за вересень shutterstock

У 4-х областях України браконьєри нарибалили на мільйони гривень за вересень

Катерина Бєлоусова

Рибпатрульні цілодобово протидіють браконьєрам

У Хмельницькій, Полтавській, Харківській та Чернігівській областях "рибні мародери" завдали шкоди на суму 1,8 млн грн з початку осені.

Також на Київщині рибоохоронці знищили 143 браконьєрських знарядь лову, вилучених під час рейдів у порушників, повідомляє Держрибагентство у Facebook.

Вони знищили "екрани", "павуки", ятеря, раколовки, сітки та інші заборонені знаряддя лову.

На Хмельниччині рибоохоронці та водна поліція на річці Вовк викрили порушника, який браконьєрив сітками, завдавши шкоди рибному господарству на 268 тисячі грн. Того ж дня неподалік викрили іншого зловмисника, який виловив сітками майже 400 рибин і завдав 635 тисяч грн збитків.

Також Полтавський рибпатруль спільно з поліцією спіймав “рибного мародера”, який на Кам’янському водосховищі сітками наловив 52 кг риби, що завдало збитків на 610 тисяч грн.

У Харківській області на ставку у Богодухівському районі порушники, попри заборону на вилов раків, добували їх, використовуючи раколовки. Збитки сягнули 173 тисяч грн.

Окрім того, на Чернігівщині рибпатруль спільно з водною поліцією викрив браконьєра, який на річці Десна ловив рибу. Йому доведеться відшкодувати 104 тисячі грн збитків.

“Рибпатрульні Держрибагентства продовжують 24/7 охороняти водні біоресурси аби захистити водойми від браконьєрства”, – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, у Полтавській області в місті Горішні Плавні виявили браконьєра, який наловив риби та раків на понад 4 мільйони гривень на Кам’янському водосховищі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Кіровоградській області спіймали двох браконьєрів, які сітками наловили риби на понад 2 млн грн у забороненій зоні Кременчуцької ГЕС.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання