На Кіровоградщині браконьєри у забороненій зоні “нарибалили” на мільйони грн. Фото shutterstock

На Кіровоградщині браконьєри у забороненій зоні “нарибалили” на мільйони грн. Фото

Катерина Бєлоусова

Матеріали з ознаками кримінального правопорушення передали до правоохоронних органів

У Кіровоградській області спіймали двох браконьєрів, які місиновими сітками наловили риби на 2 017 016 грн у забороненій зоні Кременчуцької ГЕС, на Кам’янському водосховищі річки Дніпро.

Загальна вага улову зі 1204 особин склала  247 кілограмів, повідомляє Держекоінспекція Придніпровського округу у Facebook.

Порушення виявили екоінспектори під час спільних заходів з представниками поліції міста Світловодськ по охороні об’єктів рослинного та тваринного світу.

Працівники поліції вилучили незаконно добуту рибу, дюралевий човен та 11 сіток,  загальною довжиною 1100 метрів. В повідомленні зазначили, що сітки є забороненим знаряддям лову.

facebook.com/Державна-екологічна-інспекція-Придніпровського-округу-109003414564015/ facebook.com/Державна-екологічна-інспекція-Придніпровського-округу-109003414564015/ facebook.com/Державна-екологічна-інспекція-Придніпровського-округу-109003414564015/

Матеріали з ознаками кримінального правопорушення за ст. 249 ККУ передали до правоохоронних органів.

Санкція статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в Рівенській та Житомирській областях протягом трьох місяців нерестової заборони – з 11 квітня по 10 липня 2022 року – браконьєри завдали збитків на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Вінницькій, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській та Чернігівській областях топ-браконьєри за тиждень завдали збитків на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання