Сміттєвий скандал у Львові: депутати розповіли про незаконне звалище на Пластовій Суспільне Львів

Сміттєвий скандал у Львові: депутати розповіли про незаконне звалище на Пластовій

Місцеві мешканці порівнюють ситуацію з катастрофою у Грибовичах

Депутати Львівської міськради відвідали несанкціоноване сміттєзвалище на вулиці Пластовій, куди звозять відходи попри протест місцевих мешканців.

Про це повідомило видання "Вголос".

За словами депутатки міськради, членкині комісії з екології Анастасії Окряк, відходи на Пластовій вже тліють, однак вантажівки продовжують вивозити сміття на незаконне сміттєзвалище. Крім того, сміття можна побачити вздовж дороги в передмісті Львова поблизу села Лисиничі.

"Якраз під час нашого візиту черговий автомобіль привіз будівельне сміття, проте, побачивши нас – розвернувся та поїхав. Вздовж дороги, яка веде до с. Лисиничі, лежить сміття, яке ніхто не вивозить і, за словами в.о. керівника Департаменту з питань поводження з відходами Зіновія Гладуна, не збирається. Відповіді на жодне запитання про якусь напрацьовану стратегію чи відповідального немає. Не розумію, у мерії що, знову чекають трагедії?", – зазначила Окряк.

Вона наголосила, що сміттєзвалище на Пластовій просто тліє, так це раніше було у Грибовичах. В’їзд на нього перекрито лише земляним насипом.

"Дорогу нам мав би перегородити шлагбаум. Я уточню: в розумінні чиновників шлагбаум – це звичайний натягнутий трос, який лежить собі просто посеред дороги. Мешканці Львівської ОТГ повинні знати, як виглядає шлагбаум, на думку місцевої влади. Нагадаю, що знову ж таки цей "шлагбаум" повинен зупинити несанкціонований вивіз сміття", – підкреслила депутатка.

Як повідомляється, ситуація на Пластовій – не унікальна для Львова. Депутати зазначають, що немає точного розуміння щодо того, хто відповідає за благоустрій територій, хто і коли повинен вивезти сміття.

Відомо, що на січень-червень 2021 року у львівській мерії заклали 74 мільйони гривень на вивезення сміття. З них витратили понад 56 мільйонів.

У червні цього року Департамент з питань поводження з відходами попросив ще 95 мільйонів гривень. Однак на сесії ЛМР 8 липня депутати погодились виділити лише четвертину – 25 мільйонів.

За словами Окряк, жодного додаткового виділення коштів не планується, допоки народні обранці не побачать, куди, скільки і за скільки возили сміття. Депутатка також готує відповідний запит до виконавчих органів міської влади.

Раніше ЕкоПолітика розповідала, куди вивозять сміття зі Львова після закриття горезвісного полігону ТПВ у Грибовичах, що відбувається на звалищі та коли нарешті побудують обіцяний сміттєпереробний завод.

Читайте також
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом

Екоінспектори також відібрали проби ґрунту для лабораторних досліджень

На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео
На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео

Люди побоюються, що за 50 метрів від їхніх будинків з'явиться свиноферма або скотобійня

У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями
У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями

На фабриці облаштували великий паркінг, який накрили сонячними панелями

Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку
Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку

Кожний заклад визначає індивідуально розмір знижки чи інші заохочення для клієнтів