Розробка інженерів зі Львова стала офіційним додатком Всесвітнього дня прибирання в Україні globallogic.com

Розробка інженерів зі Львова стала офіційним додатком Всесвітнього дня прибирання в Україні

Олена Яценьо

Це вперше в історії екоініціативи розробка українців стала її офіційним застосунком

Додаток EcoHike, створений львівськими інженерами з компанії GlobalLogic, став офіційним застосунком Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day) в Україні.

Про це 2 вересня повідомили в пресслужбі компанії.

Наголошується, що вперше в історії щорічної екологічної ініціативи в Україні, яка проходить із 2018 року, розробка українців стала її офіційним застосунком.

"EcoHike — проєкт GlobalLogic, який створила й запустила львівська команда розробників у серпні 2019 року. Застосунок дає змогу позначити на інтерактивній карті забруднену територію та об’єднати активістів для її прибирання", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це безплатний додаток, основне завдання якого — зробити Україну чистішою. Нині застосунком користуються понад шість тисяч активістів, а за два роки було прибрано тонни сміття.

За його допомогою можна створити власну подію з прибирання або долучитися до існуючої й поділитися успіхами в соцмережах.

"Щороку українці викидають 15 млн тонн сміття. На людину припадає у середньому 300 кг за рік. Часто непотріб так і не потрапляє на сміттєзвалища. Натомість залишається лежати просто вулиць. Статус офіційного застосунку такої масштабної акції – це той випадок, коли технології та екоініціативи об’єднуються та об’єднують, щоб зробити Україну чистішою. Адже її природу не можна псувати сміттям", — коментує Юрій Голованов, Senior Manager в GlobalLogic.

Як користуватися EcoHike

  1. Встановіть застосунок EcoHike: для Apple iOS та Google Android.
  2. Зайдіть у розділ "Події".
  3. Знайдіть захід прибирання у своєму місті або створіть власний і зберіть друзів, щоб прибрати подвір’я чи парк біля дому.
  4. Поділіться успіхом у соціальних мережах.

"Торік в Україні акція об’єднала 138920 учасників традиційних прибирань (індивідуального, сімейного, корпоративного форматів) та 520 волонтерів команди координаторів та організаторів. Школярі, студенти, посадовці, артисти, активісти, відповідальні громадяни та представники засобів масової інформації очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями було зібрано 763,7 тонни сміття, 182 тонни вторинної сировини здано на переробку.

Мешканці "червоних" карантинних зон взяли участь у цифровому прибиранні, видаливши з телефонів, комп’ютерів, хмарних сховищ 1585,8 гігабайтів непотрібної інформації. Приєднуйтесь до найбільшого екоруху країни!" — наголосила Юлія Мархель, президентка Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine, координаторка World Cleanup Day в Україні.

Нагадаємо, що ЕкоПолітика розповідала, що треба знати про найбільшу екоакцію року — Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day).

Читайте також
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів

Будівництво Solar Airship One розпочнеться у 2024 році

У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями
У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями

Трактор можна використовувати як пересувну електростанцію, яка здатна живити цілий будинок

На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС
На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС

Безплотинна ГЕС у 20 разів дешевша за дериваційну та у сотні разів – за плотинну