У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями shutterstock

У Львові створили унікальний електротрактор з сонячними панелями

Катерина Бєлоусова

Трактор можна використовувати як пересувну електростанцію, яка здатна живити цілий будинок

Айтівець зі Львова Василь Летнянчин розробив електротрактор “Колос”, який має потужність 24 кінські сили, ємність АКБ 21,5-25,6 кВт-год, та сонячну панель 340 Вт.

Такий трактор коштує дорожче за традиційні, що працюють на викопному паливі, однак при постійному використані окупається за два роки, повідомляє SEEDS.

seeds.org.ua

seeds.org.ua

Зазначається, що електротрактори “Колос” вже отримали схвальні відгуки від українських фермерів. Їх можна використовувати для:

  • косіння трави;
  • посадки;
  • орання;
  • борування;
  • за допомогою насадок “Колос” можна використовувати як дрібноподрібнювач та електропилу.

В матеріалі підкреслили, що трактор може слугувати пересувною електростанцією, яка здатна живити цілий будинок. Він має розетку, до якої можна підключити як побутові прилади, так і необхідне аграріям обладнання, наприклад, косарка чи електрополив.

“Все почалось із забавки для сина. Вирішив зробити йому машинку на електриці. Розібрались, як все працює, що необхідно врахувати при виробництві вже справжнього авто. Батько зробив механічну частину, сам займався електричною, допоміг і дядько, який все життя працював токарем на Дрогобицькому заводі автокранів”, – розповів Летнянчин. 

Зазначається, що у винахідника виникла ідея виробництва тракторів для українського споживача. Зараз це завод із дрібносерійного виробництва техніки. А в планах – виробництво більш потужних машин на 50 к.с. із більш ємною батареєю.

Нагадаємо, засновник вертикальних ферм у Дніпрі Green Future Віктор Шулешко заявив, що завдяки власному винаходу агроосвітлення його ферма стала найбільш енергоефективною у світі – на 30% ефективнішою, ніж інші лідери галузі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, український стартап Releaf Paper почав будувати у Франції першу фабрику з виробництва екоупаковок з опалого листя.

Читайте також
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів
У Франції розробили сонячно-водневй дирижабль, який облетить світ за 30 днів

Будівництво Solar Airship One розпочнеться у 2024 році

На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС
На Закарпатті хочуть побудувати першу у світі безплотинну ГЕС

Безплотинна ГЕС у 20 разів дешевша за дериваційну та у сотні разів – за плотинну

Школяр з Житомира розробив “дощовий” генератор
Школяр з Житомира розробив “дощовий” генератор

Зібрати установку вдалося всього за 300 гривень з підручних матеріалів