Північний ГЗК вклав 340 млн грн на екомодернізацію переробного комплексу 0564.ua

Північний ГЗК вклав 340 млн грн на екомодернізацію переробного комплексу

Зоряна Бердник

Комбінат поетапно модернізує газоочисне обладнання

Північний гірничо-збагачувальний комбінат (Північний ГЗК) спрямував 340 млн грн на побудову четвертого електрофільтра на обпалювальній машині ЛУРГИ 552 А.

Загалом шість фільтрів міняють у межах масштабного проєкту з екомодернізації цеху виробництва окатишів №2, повідомляє сайт Кривого Рогу.

Сучасні агрегати ефективно працюють у зоні сушки й підігріву та на ділянці аспірації. Фільтри забезпечують зниження викидів шкідливих речовин у процесі виробництва окатишів відповідно до норм природоохоронного законодавства України – до 50 мг/м³.

"Для очищення газів на всіх ділянках обпалювальної машини ЛУРГИ 552 А використовуємо електрофільтри чеської компанії ZVVZ-Enven Engineering. Вони оснащені продуктивним і екологічно надійним обладнанням. Принцип роботи установок оснований на впливі електричного струму високої напруги на частинки пилу. Контроль за параметрами – температура, тиск, об'єм – здійснює система управління й автоматики", – розповів керівник проєкту компанії "Метінвест Інжиніринг" Сергій Плюскач.

Ще в цеху встановили нові рукавні фільтри на дільниці дроблення вапняку й бентоніту, у корпусі відвантаження окатишів у залізничні вагони. Це обладнання допоможе знизити викиди пилу до 20 мг/м3.

Зі свого боку, гендиректор Північного ГЗК Андрій Скачков додав, що комбінат поетапно модернізує газоочисне обладнання.

"Потужні електрофільтри вже працюють на обпалювальній машині ЛУРГИ 552 В, завершуємо проєкт із заміни фільтрів на ЛУРГИ 552 А. Для боротьби з виділенням пилу на комбінаті використовуємо сучасні гідромонітор і поливозрошувальну техніку для технічних і господарських доріг", – наголосив він.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що компанія "Метінвест" спрямує понад 3 млрд гривень на будівництво сучасного гідротехнічного об'єкта згущення відходів збагачення на підприємстві Північний ГЗК.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях