На Закарпатті на чиновника завели справу через видобуток корисних копалин на 250 млн shutterstock

На Закарпатті на чиновника завели справу через видобуток корисних копалин на 250 млн

Впродовж двох років в руслі річки Тиса незаконно видобували піщано-гравійну суміш

Через незаконне видобування корисних копалин Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру заступнику начальника одного з міжрайонних управлінь водного господарства та двом підприємцям.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

"За даними слідства, підприємці протягом кількох років незаконно видобували піщано-гравійну суміш в руслі р. Тиса та її притоках. При цьому управлінням водного господарства не здійснювався необхідний контроль водних об’єктів на ввіреній території", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновника підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Збиток, завданий державі оцінили в 27,5 млн гривень. За попередньою інформацією, загальна сума збитків у рамках кримінального провадження складає понад 250 млн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників обласного Управління СБУ.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла про те, що в Україні суттєво підвищать штрафи за незаконний видобуток корисних копалин. Зокрема, вводиться покарання у вигляді позбавлення волі.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена