№3576
Суттєво підвищуються штрафи за незаконний видобуток корисних копалин. Зокрема, вводиться покарання у вигляді позбавлення волі
Павло Якименко author-avatar
Законопроєкт: №3576

Щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин

Набув чинності

Мета — посилити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення і запровадити відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин у великих розмірах як для юридичних, так і для фізичних осіб.

За незаконний видобуток корисних копалин місцевого значення загальною вартістю понад 1,7 тисячі гривень можуть ввести штраф від 8,5 до 13,6 тисячі грн або обмеження / позбавлення волі до трьох років.

Якщо йдеться про корисні копалини державного значення, то передбачається штраф у розмірі від 25,5 до 34 тисяч грн або обмеження / позбавлення волі на строк до п'яти років із конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

Якщо копалини незаконно видобували на територіях чи об'єктах заповідного фонду — караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років із конфіскацією незаконно добутого.

Самовільне користування надрами, укладення угод, які в прямій чи прихованій формі порушують право власності на надра, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 1 700 до 2 210 грн, на посадових осіб — від 2 210 до 17 000 грн.

Останні коментарі

Нові коментарі будуть трохи пізніше

Читайте також
В Україні посилять покарання за незаконний видобуток корисних копалин
В Україні посилять покарання за незаконний видобуток корисних копалин

Покарання запровадять як для юридичних, так і для фізичних осіб