На Хмельниччині активісти зупинили небезпечні викиди в річку. Фото до та після Екологічна Платформа

На Хмельниччині активісти зупинили небезпечні викиди в річку. Фото до та після

Романа Слісар

Мікроцелюлоза, яку місцеве підприємство скидало у річку, перетворювала воду на клей, через що гинули живі організми

У Хмельницькій області екоактивісти змусили підприємство з виробництва паперу припинити небезпечні викиди в річку Хомору.

Про це повідомили на Facebook-сторінці громадської організації "Екологічна Платформа".

Як зазначається, мікроцелюлоза, яку підприємство скидало у річку, перетворювала воду на клей. Це не лише спричинило загибель всього живого у воді, а й нерідко ставало причиною смерті інших тварин, що пили з ріки.

За даними "Екологічної Платформи", під тиском громадськості підприємство було змушене розпочати модернізацію очисних споруд, встановити флотатори. Такі кроки дали перші результати – життя у річці почало відновлюватися.

"Під тиском небайдужих місцевих підприємство, хоч без бою не здавалось, все ж змушене було піти на модернізацію. Були встановлені флотатори та почали модернізацію очисних споруд. Результати стали помітні одразу", – йдеться у повідомленні.

"Сподіваємося, екосистема поступово відновиться, але варто зауважити, що сама ринкова економіка неминуче призводить до того, що прибуток стає важливішим за природу. Для нас природа – на першому місці", – додали у "Екологічній Платформі".

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Хмельницьке міське сміттєзвалище забруднює озеро в житловому мікрорайоні Озерна, неналежним чином здійснюючи заходи із запобігання забрудненню поверхневих вод під час експлуатації полігону твердих побутових відходів. На підприємство подали позов до суду.

Також стало відомо, що на Хмельниччині вінницькі "бізнесмени" руйнують гідрологічний заказник місцевого значення "Шиїнецький".

Читайте також
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника
Під Хмельницьким почали знищувати ліс на місці ймовірного скотомогильника

Для підтвердження наявності скотомогильника необхідно провести експертизу

На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк
На Хмельниччині почали будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк

У парку будуть працювати сміттєпереробний завод та завод з виготовлення спирту з кукурудзи