Мексиканський модельєр переробляє банери передвиборчої реклами на сумки REUTERS/Alexandre Meneghini

Мексиканський модельєр переробляє банери передвиборчої реклами на сумки

Ганна Велика

Раніше він вже перетворював на одяг і аксесуари різноманітні відходи, починаючи від пластикових мішків для покупок і закінчуючи залишками тканини

Модельєр Каміло Моралес переробив вінілову політичну рекламу кандидатів на місцевих, штатних і федеральних виборах у Мексиці на сумки.

Про нього розповідає Reuters.

Протягом останнього року Моралес знімав всюдисущі банери, вирізав із них фрагменти та зшивав їх у сумки, які він продає за ціною від 100 песо ($5,44) до 600 песо ($32,63).

REUTERS/Alexandre Meneghini

Найдешевші сумки Моралеса, що продаються під його лейблом Rere, мають біле тло більшості рекламних оголошень. Найдорожча – це колаж із зображенням сильно затінених очей Клари Бруґади, кандидатки від владної партії, яка має стати наступним мером Мехіко.

REUTERS/Alexandre Meneghini

"Я жартував, що вони практично росли на деревах. Вночі я знімав одну рекламу, а наступного дня на її місці вже висіла інша” – каже Моралес.

За словами Хуана Мануеля Нуньєса, професора Іберо-американського університету, тільки в Мехіко цього сезону політична реклама породила близько 10 000 тонн сміття.

“Хоча ці банери та брезент рекламуються як екологічно чисті, вони зазвичай виготовляються з ПВХ, який розкладається сотні років”, – каже він.

Серед інших спроб знайти нове застосування рекламі був користувач TikTok, який перетворив їх на собачі буди, та мігранти, що зробили з них намети.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про українця Валентина Фречку, який став фіналістом Премії для молодих винахідників European Inventor Award 2024 за розробку технології перетворення опалого листя на екологічно чистий папір.

Читайте також
Що таке fast deco і як воно шкодить довкіллю
Що таке fast deco і як воно шкодить довкіллю

Розповідаємо про нову небезпечну тенденцію

5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля

Якщо від деяких речей відмовитися неможливо – можна скоротити використання

У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб
У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб

Мешканці Харківщини можуть залишити заявку на приїзд екохабу до своєї громади

Названо переваги переробки паперу
Названо переваги переробки паперу

Українцям пропонують перестати викидати папір у сміття, а приносити на переробку