Інгулецький комбінат скоротить викиди в довкілля на 60% minprom.ua

Інгулецький комбінат скоротить викиди в довкілля на 60%

Олена Яценьо

На підприємстві ІнГЗК планують реалізувати 72 заходи з екомодернізації

На Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінаті (ГЗК), що входить у групу "Метінвест", скоротять обсяги викидів більш ніж на 60% у межах нової екологічної програми щодо зменшення впливу на довкілля.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби компанії "Метінвест".

Зазначається, що в межах "Комплексної програми зменшення впливу на навколишнє середовище – 2022" на підприємстві ІнГЗК планують реалізувати 72 екозаходи. Зокрема, йдеться про заміну фільтрувальних установок і широке застосовування зелених технологій.

Упродовж року планують виконати поточні ремонти аспіраційно-технічних установок із заміною повітропроводів, димососів і циклонів на дробильній і рудозбагачувальних фабриках № 1 і № 2.

На картах хвостосховища висіватимуть жито, сумішшю насіння багаторічних трав із рідким мулом засіватимуть відвали й укоси кар’єру, проводитимуть озеленення санітарно-захисної зони. Протягом року планують висадити приблизно 4000 дерев і чагарників.

Цьогоріч на ІнГЗК також впровадять й інноваційні заходи. Уперше на підприємстві буде використано мобільну зрошувальну установку. Її задіють на обробці поверхонь відвалів, хвостосховища, а також місць розвантаження самоскидів. Триватимуть експерименти із застосування нових поверхнево-активних речовин під час поливу автошляхів. Після проведення вибухових робіт проводитимуть газозаміри безпосередньо у блоках кар’єру та на межі санітарно-захисної зони.

За даними пресслужби компанії, на Інгулецькому ГЗК виконання екопрограми 2021 року дало змогу зменшити викиди в атмосферу майже на 7% за збільшення обсягів виробництва. У 2022 році на підприємстві мають намір і далі реалізовувати екологічні проєкти, що показали високу ефективність минулого року.

"Інгулецький комбінат приділяє велику увагу мінімізації впливу виробничих факторів на навколишнє середовище. Ми послідовно реалізуємо різноманітні заходи і проєкти для покращення екологічної ситуації в місті та прилеглих районах. Затверджена повномасштабна природоохоронна програма допоможе нам впевнено рухатися в напрямі екологічної безпеки", — зазначив директор з охорони праці, промислової безпеки та охорони довкілля Інгулецького ГЗК Сергій Замрій.

Раніше ЕкоПолітика писала, що компанія "Метінвест" вклала понад 2,6 млрд грн на реалізацію екологічних ініціатив Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату у 2020 році.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях