У Києві активісти підняли тривогу через незаконну забудову озера Вирлиця. Відео myslenedrevo.com.ua

У Києві активісти підняли тривогу через незаконну забудову озера Вирлиця. Відео

Зоряна Бердник

Наголошують, що територія озера належить до територій, зарезервованих для створення об’єктів природно-заповідного фонду

Біля озера Вирлиця у столиці забудовник усупереч закону проводить підготовчі роботи для зведення торговельно-розважального центру.

Відповідно, знищуються прибережно-захисна смуга (ПЗС) озера та землі водного фонду. Про це останні кілька днів інформують екоактивісти в соціальних мережах.

За їхніми словами, будівництво незаконне, оскільки забудовник ТОВ “Мрія-інвест” не проаналізувало можливого впливу будівництва ТРЦ на добробут місцевих громад і почало підготовчі роботи без будь-яких дозвільних документів.

Зокрема, Управління екології та природних ресурсів КМДА надало негативний висновок щодо проєкту зі створення торговельно-розважального центру на озері Вирлиця.

Фото: Сергій Машовець / Facebook

Фото: Сергій Машовець / Facebook

“Ось ця територія. Більш як 30 га землі. Забудовник не провів оцінки впливу на довкілля, але почав підготовчі роботи. Ні паспорта об’єкта, нічого ми поки не побачили“, – заявив представник комітету протидії незаконним забудовам Андрій Бобровський.

На відсутності ОВД наголосив і активіст та журналіст Михайло Погребиський. "...забудовник вирішив забити на всі вимоги закону – і активно проводить підготовчі роботи, загородивши ділянку парканом", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Активіст також додав, що поліція Дарницького району не порушує кримінальне провадження за статтею 236 ККУ "Порушення правил екологічної безпеки".

Водночас у Природоохоронній групі зазначили, що територія озера Вирлиця належить до територій, зарезервованих для створення об’єктів природно-заповідного фонду.

Як повідомляла ЕкоПолітика, київські екоактивісти звернулися до Зеленського через знищення озер на Осокорках.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років