Київські екоактивісти звернулися до Зеленського через знищення озер на Осокорках Shutterstock

Київські екоактивісти звернулися до Зеленського через знищення озер на Осокорках

Зоряна Бердник

Вони вимагають винести це питання на розгляд РНБО

Громадська організація "Екопарк Осокорки" звернулася до президента України Володимира Зеленського через заплановане знищення в Києві озер, а також понад 200 гектарів водно-болотних угідь, луків і лісу.

Відповідний відкритий лист активісти опублікували на сторінці ГО "Екопарк Осокорки" у Facebook.

"У відкритому листі-зверненні хочемо проінформувати президента про те, що саме сьогодні, у час глобальних кліматичних викликів, коли перед Україною гостро постало питання наявності доступу до джерел чистої питної води, у місті Києві планується знищення найчистіших у місті озер, які є унікальним банком прісної води, знищення понад 200 гектарів водно-болотних угідь, луків та лісу", – йдеться в повідомленні.

Автори звернення виступили з вимогою винесення цього питання на розгляд РНБО,  а також попросили президента взяти під особистий контроль і не допустити знищення унікального природного комплексу озер і заплавних луків київського лівобережжя.

В організації наголосили, що високо оцінили заяви Володимира Зеленського про пріоритетність захисту довкілля, збереження унікальних природних комплексів для майбутніх поколінь і поліпшення якості життя громадян уже сьогодні.

Як повідомляла ЕкоПолітика, глава держави записав відеозвернення для спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, яка відбулася 17 грудня. Президент наполіг, що боротьба з екологічною злочинністю має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики.

За наслідками координаційної наради було видано Указ Президента України "Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації".

Нагадаємо також, що раніше громадська організація "Екопарк Осокорки" презентувала концепцію міського парку як частини екопарку, який відділяв би житлові масиви Осокорків від заповідних територій у Києві.

Читайте також
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле
У КМДА показали як відновлюється екосистема після пожежі біля озера Тягле

Результати розслідування пожежі все ще чекаються

Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям
Київ другий рік поспіль увійшов у ТОП-30 столиць миру з найбільш чистим повітрям

Стан повітря покращився завдяки зменшенню кількості підприємств-забруднювачів та автомобілів на дорогах

У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси
У Києві якість повітря погіршилася до шкідливого рівня у 10 районах: адреси

Найгірший індекс якості повітря CAQI 94 зафіксували на вулиці Архітектора Вербицького