Екоактивісти влаштували скандал довкола продукції АТБ: озвучена причина shutterstock

Екоактивісти влаштували скандал довкола продукції АТБ: озвучена причина

Романа Слісар

В мережі закликали виявляти та бойкотувати торговельні заклади, які байдуже ставляться до сортування відходів та використовують пластику більше, ніж необхідно

Екоактивісти поскаржились на мережу супермаркетів АТБ-Маркет через надмірне використання пластику при пакуванні продукції та відсутність маркування.

Відповідну інформацію з фото розмістили на сторінці Громадського формування "Екологічний патруль" у Facebook.

"Сьогодні ми поговоримо про маркування продукції в торговельній мережі АТБ. На багатьох продукціях в торговельних мережах відсутнє маркування по кодам класифікатора, хоча б для того щоб людині було легше сортувати відходи. І тут ми зіткнулися з тим що, наприклад: стакани одноразові паперові які продаються в АТБ, виробником яких є ТОВ "Завод Титан Дніпро" за адресою: вул. Надії Алексєєнко, 63, м.Дніпро. Пишуть про маркування тільки паперу (тобто стаканчики) а про саму пакувальну основу чомусь не згадали", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають екоактивісти, багато людей зараз активно почали сортувати тверді побутові відходи, і дуже важко визначитися без відповідного маркування.

"Якщо це спеціаліст, він, звичайно, визначить, але якщо це "новачок", для нього, звісно, буде важко", – пояснили у "Екологічному патрулі".

Крім того, учасники організації обурилися через те, що у згаданій мережі магазинів практикують обгортання харчовою плівкою окремих овочів та фруктів.

"Хочете огірочки з присмаком пластику, тоді наш продукт саме для вас!.. Фактаж обгортання кожного фрукта чи овоча в поліетилен – це жах, нам жодний закон не допоможе з такими "ноу-хау" в маркетингу", – зазначили у повідомленні, додавши, що "Екологічний патруль" розпочинає акцію #бойкот, спрямовану на виявлення подібних випадків в торговельних мережах.

Активісти закликали небайдужих громадян приєднатися до акції.

Нагадаємо, що 1 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт № 2051-1 "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Заборона почне діяти через дев'ять місяців.

Як повідомляла ЕкоПолітика, заборона пластикових пакетів може створити додаткове навантаження на торговельні мережі.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років