Бізнес закликав Раду швидше представити оновлений законопроєкт про відходи shutterstock

Бізнес закликав Раду швидше представити оновлений законопроєкт про відходи

Олекса Франко

Станом на 23 червня оновлену версію рамкового законопроєкту до другого читання досі не опублікували

Європейська бізнес-асоціація (EBA) звернулася до Верховної Ради України з проханням якомога швидше надати громадськості для ознайомлення оновлену версію рамкового проєкту закону № 2207-1-д "Про управління відходами".

Про це повідомила пресслужба асоціації в четвер, 24 червня.

Нагадаємо, що законопроєкт ухвалили в першому читанні майже рік тому. Нині ж відбувається активна підготовка доопрацьованого тексту до ухвалення в другому читанні.

Утім, як наголосили в EBA, станом на 23 червня оновлену версію рамкового законопроєкту до другого читання досі не опублікували. Водночас із соціальних мереж народних депутатів стало відомо про плани законотворців ухвалити оновлену версію проєкту закону № 2207-1-д в другому читанні та загалом уже до кінця літньої сесії, а саме до 16 липня.

Зі свого боку, бізнес-спільнота не раз надавала пропозиції до проєкту закону №2207-1-д та вказувала на важливість надання змоги бізнесу якомога раніше ознайомитись з оновленою версією законопроєкту, щоб разом створити справді якісний документ відповідно до найкращих європейських практик.

Тому в асоціації вважають недопустимою ситуацію поспішного ухвалення рішень.

"Безумовно, Асоціація розуміє та підтримує бажання представників влади якомога швидше поліпшити ситуацію з управлінням відходів в Україні. Водночас недопустимою є ситуація поспішного ухвалення рішень, особливо коли йдеться про фундаментальні зміни. Складається враження, що можновладцям є що приховувати", — зазначили в пресслужбі.

В EBA наполягли на розгляді законопроєкту в пленарній залі парламенту на початку наступної сесії.

"За такого сценарію в бізнесу буде можливість якісно проаналізувати оновлену версію законопроєкту та запропонувати конструктивні рішення, адже питання відходів у країні потребує комплексного розв'язання, щоб усе ж нормально запустити цей процес", — підсумували в асоціації.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Американська торговельна палата в Україні анонсувала крок до розв'язання проблеми накопичення відходів.

Читайте також
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"

"Зелена" влада не здатна впоратися з рамковим законом про відходи та розв'язати проблему нелегальних звалищ

"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт
"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт

Ймовірно, що розгляд законопроєкту щодо управління відходами перенесуть на осінню сесію парламенту