Абрамовський може втратити посаду: ЗМІ назвали ймовірних наступників очільника Міндовкілля Парламент.UA

Абрамовський може втратити посаду: ЗМІ назвали ймовірних наступників очільника Міндовкілля

Зоряна Бердник

На посаду нового міністра розглядають 5-6 кандидатур

Найближчим часом у Кабінеті міністрів України плануються ротації. Серед тих, хто може втратити своє крісло, звучить ім'я й міністра захисту довкілля Роман Абрамовського.

Про звільнення Абрамовського йдеться вже втретє, але цього разу шанси втратити роботу в нього дуже високі. Про те, хто його може замінити, написало видання "Телеграф".

"В Офісі [президента України] обговорюють 5-6 кандидатур. Найвідоміші прізвища — Скічко, Фірсов, Гайдай, Криворучкіна", — заявило джерело видання в ОПУ.

Шоумен Олександр Скічко народився в Черкасах, сьогодні очолює Черкаську облдержадміністрацію. Скічко — зять великого українського бізнесмена Леоніда Юрушева. Юрушев володіє чотирма готелями в Києві та має лісопильний бізнес. Саме через інтерес до лісу Юрушев може лобіювати зятя на посаду міністра захисту довкілля.

Єгор Фірсов — родом із Донецька. Народний депутат Верховної Ради минулого скликання, що втратив свій мандат після виходу з фракції БПП. Сьогодні проявляє активність, організовує різні екологічні акції, наприклад "Марш за Київ". У 2019-2020 керував Державною екологічною інспекцією, у 2020 році йому спалили автомобіль. Розглядається в запасний варіант як впізнавана медійна особа.

Сергій Гайдай — голова Луганської обласної державної адміністрації. Родом із Сєвєродонецька Луганської області. Лобіювання Гайдая на посаду очільника Міндовкілля також може бути пов'язано з питаннями розвитку лісового господарства: за луганські ліси останнім часом тривають політичні битви як на місцевому, так і на столичному рівнях. Днями займався висаджуванням дерев.

Народна депутатка Олена Криворучкіна — заступниця голови комітету з питань екологічної політики у Верховній Раді, кандидатка геологічних наук. Родом із Кривого Рогу. Широку популярність отримала після публікації в ЗМІ її любовного листування в сесійній залі парламенту.

Зазначимо, що нинішній міністр захисту довкілля Роман Абрамовський написав заяву про відставку ще в грудні 2020 року, і ця заява "десь у Раді лежить".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у травні головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що Офіс президента України очікує отримати заяву про відставку від міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Читайте також
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами
Міндовкілля видало третю ліцензію на управління небезпечними відходами

4 попередні заяви ЦУВ про отримання ліцензії Міндовкілля залишило без розгляду

Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України
Руслан Стрілець увійшов у ТОП-10 найбагатших міністрів України

Декларації за 2021 та 2022 рік подали всі 22 члени уряду

Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW
Міндовкілля вводить в оману щодо ліцензій на управління небезпечними відходами – PAEW

Збирати та приймати небезпечних відходів без ліцензії можуть лише РВВ-виробники та утворювачів відходів

Стрілець пообіцяв повністю закінчити євроадаптацію екозаконодавства у 2026 році
Стрілець пообіцяв повністю закінчити євроадаптацію екозаконодавства у 2026 році

В екоспільноті скептично ставляться до таких амбітних строків