Абрамовський може втратити міністерське крісло: Бутусов повідомив про кадрові чистки від ОПУ Парламент.UA

Абрамовський може втратити міністерське крісло: Бутусов повідомив про кадрові чистки від ОПУ

Олекса Франко

Рішення залишаються кулуарними

Офіс президента України очікує отримати заяву про відставку від міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського.

Про це повідомив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

"Президент Володимир Зеленський і голова Офісу президента Андрій Єрмак проводять масштабну кадрову перестановку та збирають голоси, щоб пробити це у Верховній Раді. Поки що голосів немає. Предмет торгів – 5 міністерств", – зазначив журналіст.

Станом на сьогодні міністр інфраструктури Владислав Криклій, економіки – Ігор Петрашко вже написали заяви про відставку. Крім Абрамовського, в ОПУ мають намір отримати заяву й від міністра фінансів Сергія Марченка.

За словами Бутусова, такі питання, чому їх усунули, що вони зробили поганого та що потрібно виправляти, навіть не обговорюються. Рішення залишаються кулуарними.

На місце Криклія пророкують голову "Украавтодору" Олександра Кубракова, на місце Петрашка – голову податкової служби Олексія Любченка.

"Офіс президента пояснює цю перебудову вимогами посольства США, але, очевидно, справжньою причиною є бажання Офісу усунути від окремих міністерств окремих олігархів і присунути інших, більш лояльних. Головне завдання – встигнути зробити заміну до 20 травня, щоб на другу річницю видати ці перестановки за новий етап реформ Зеленського", – зауважив експерт.

Він додав, що в Офісі президента почали збір голосів у Раді за відставку міністрів.

"Справа не проста, адже самі "слуги" вже не раз голосували за такі забаганки ОП, але всі ці заміни до жодних реформ не призводять, а про підтримку парламенту ОП забуває на наступний день", – наголосив Бутусов.

З огляду на це, за відставку кожного міністра голоси доведеться збирати, тож ще далеко нічого не вирішено.

Як зазначив журналіст, Зеленському треба створювати нову коаліцію та знову вступати в переговори з олігархами "і знову обіцяти кожному шматочки влади з давно розсипаної колоди".

"Цей калейдоскоп і хаос повинен прикрити головну проблему – жодних структурних реформ Зеленський за два роки не провів і проводити не збирається. Сенс перестановок у тому, щоб глядачі не встигали встежити, що козирів на роздачі немає, козирі залишаються на руках у того, хто тасує", – підсумував Бутусов.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що екоактивісти звинуватили Міндовкілля у "крадіжці" назви. Так, у відомстві планують назвати майбутню платформу екологічних державних послуг на порталі Дія – "Еко.Дія", що співзвучно з назвою громадської організації.

Читайте також
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни

Переліки основних показників в межах кожного напряму не є вичерпними і можуть бути доповнені під час розроблення методик

В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля
В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля

Кримінальний кодекс запропонували доповнити новими статтями

Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності
Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності

Загалом Кабмін ухвалив низку кадрових рішень