Жителів Миколаєва вкотре звинуватили в появі стихійних сміттєзвалищ посеред міста nikvesti.com

Жителів Миколаєва вкотре звинуватили в появі стихійних сміттєзвалищ посеред міста

Олена Яценьо

Чиновники одностайно стверджують, що винуватцями звалищ у місті є самі жителі

Начальник відділу санінспекції адміністрації Заводського району Миколаєва Андрій Веремейчук уважає, що до появи стихійних сміттєзвалищ у місті призводить безвідповідальне поводження з відходами серед місцевих жителів.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Діалог" на телеканалі "МАРТ".

За словами чиновника, підрядники, які найняла адміністрація для ліквідації сміттєзвалищ, щотижня вивозять сміття, проте звалища з'являються знову.

На думку Веремейчука, винуватців у засміченні міста треба шукати серед самих миколаївців.

"Проблема виникнення стихійних звалищ у районі (Заводському. – Ред.) є багатогранною. Насамперед, якщо говорити відверто, вона походить від усвідомленості громадян, які мешкають у нашому районі. Деякі люди безвідповідально ставляться до поводження з відходами – створюють смітники. Підрядники адміністрації щодня вивозять побутові відходи магістральними вулицями. Також усі звалища на території район забираються щонайменше раз на тиждень. Але вони знову утворюються, – зазначив Веремейчук.

Також він додав, що міська влада проводить роз'яснювальну роботу з мешканцями району, здійснює рейди та складає адміністративні протоколи щодо порушень правил благоустрою.

Нагадаємо також, що мешканці Інгульського району поскаржилися на стихійні звалища у дворах багатоквартирних будинків, які не прибирають місяцями.

Водночас мер Миколаєва Олександр Сенкевич назвав людей свинями через стихійні звалища. Він заявив, що якби жителі міста не влаштовували стихійних звалищ, то гроші на їх прибирання можна було б спрямувати на ремонт шкіл і доріг.

Узяли приклад із міського голови й інші миколаївські чиновники. Зокрема, схоже висловився голова Центрального району Олександр Береза. Відповідаючи на пост у фейсбуці про одне з таких стихійних звалищ, що регулярно виникають на тому самому місці, він заявив: "Не свиняч і буде чисто!".

Іще голова адміністрації Інгульського району, депутатка міської ради від партії "Пропозиція" Ганна Ременнікова заявила, що за допомогою "каральної прочуханки" миколаївців можна зменшити кількість сміттєзвалищ у місті.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради оголосила тендер на прибирання сміття у 2022 році з очікуваною вартістю робіт у 4 мільйони гривень.

Читайте також
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”

22 лютого на вулиці Соборній вкотре кронували дерева, адже рекомендації облради досі не виконані

На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани
На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани

На розгляді в судах знаходяться ще 3 справи цієї категорії, а прокурори підготували 4 аналогічні позови

У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок
У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок

Рішення про притягнення до адміністративної відповідальності прийме суд