Мер Миколаєва назвав людей свинями через стихійні звалища

Мер Миколаєва назвав людей свинями через стихійні звалища

Зоряна Бердник

Водночас мерія витрачає сотні тисяч гривень екоподатку на випускання голубів та екочитання

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив, що якби мешканці міста не влаштовували стихійні звалища, то кошти на їх прибирання можна було б спрямувати на ремонт шкіл і доріг.

Таку думку міський голова висловив під час прямого ефіру в соцмережах 16 березня, пишуть НикВести. Він зазначив, що його дратує, коли містяни скаржаться на сміттєзвалища, які ж вони самі й створюють.

"Ви знаєте, мене останнім часом просто бісить, коли люди свинячать біля своїх будинків, а потім кричать, чому адміністрація не вивозить сміття. Тому що ми хочемо витрачати гроші на ремонт доріг, шкіл, на освітлення, а не на те, щоб вивозити за свинями сміття", – сказав Сенкевич.

Очільник Миколаєва наголосив, що сміття треба вивозити на відведені для цього місця, а що стосується приватного сектору, то виділено окремі дні, коли це сміття вивозиться.

Також мер закликав жителів міста самостійно розбиратися зі своїми сусідами, які залишають сміття біля узбіччя та під вікнами інших людей, а не сподіватися на те, що адміністрація витратить кошти міського бюджету на його прибирання.

"Тому коли якась потвора або, скажімо, істота виносить своє сміття і кладе його під вікна іншим людям, то, не знаю, зупиніть цю людину і поясніть їй. А ви все просто сидите і чекаєте, що адміністрація прибере, а на це виділяються шалені кошти, мільйони гривень виділяється на звалища, які формують ваші ж сусіди. Працюйте зі своїми сусідами, ловіть їх, пояснюйте", – сказав Олександр Сенкевич.

Зазначимо, що сотні тисяч гривень із міського бюджету витрачаються на проведення міських екологічних читань, виставки й випусків голубів під час загальноміських святкових заходів. На прикладі Миколаєва ЕкоПолітика показала, як в Україні використовують кошти екоподатку на місцях.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що жителі Миколаєва скаржаться на звалища з куп побутового сміття посеред центру міста.

Читайте також
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”
Від мера Миколаєва вимагають зупинити варварську обрізку дерев “під стовбур”

22 лютого на вулиці Соборній вкотре кронували дерева, адже рекомендації облради досі не виконані

На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани
На Миколаївщині захистили від розорювання чотири скіфських кургани

На розгляді в судах знаходяться ще 3 справи цієї категорії, а прокурори підготували 4 аналогічні позови

У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок
У Миколаєві викрили трьох продавців нелегальних новорічних ялинок

Рішення про притягнення до адміністративної відповідальності прийме суд