Зеленський закликав бізнес Франції до співпраці у “зелених” проєктах України president.gov.ua

Зеленський закликав бізнес Франції до співпраці у “зелених” проєктах України

Катерина Бєлоусова

Також запрошені автомобільні компанії до локалізації виробництва електрокарів і комплектувальних

Президент України Володимир Зеленський закликав французьких підприємців до співпраці у водневій та “зеленій” енергетиці, а також модернізації комунальної інфраструктури, зокрема водопостачання, очищення води, сортування й переробці сміття.

Про це він заявив на щорічних зборах французьких підприємців під егідою бізнес-об’єднання MEDEF, повідомляє сайт президента України.

Він зазначив, що Україна може дати французькій бізнес-спільноті тисячі контрактів та робочих місць. 

“Нам потрібен ваш досвід і ваша участь у відбудові після бойових дій. Ми розпочали вже зараз – на вільній території нашої країни”, – сказав Зеленський.

Він також запросив будівельні компанії взяти участь у відбудові інфраструктури, локалізації виробництва будівельних матеріалів. А автомобільні компанії – до локалізації виробництва електрокарів і комплектувальних.

“Запрошуємо продуктові компанії в агропереробку та виробництво продуктів харчування для 40-мільйонного ринку України та всього ринку Європи, з яким ми повністю інтегровані”, – додав президент України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може стати одним із гарантів енергетичної безпеки Європейського континенту, допомогти подолати кризу вартості життя та уникнути кризових цін у майбутньому. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Чехія допоможе Україні у “зеленому” повоєнному відновленні довкілля, зокрема підтримає природні парки, кліматичну політику, реформу системи управління відходами та боротьбу з промисловим забрудненням.

Читайте також
У Києві зафіксували високий рівень забрудненності повітря через пил із Сахари
У Києві зафіксували високий рівень забрудненності повітря через пил із Сахари

Українців закликали зачиняти вікна у приміщеннях, тому що пил може бути шкідливим для дітей, літніх та людей з респіраторними захворюваннями

Половина українців не готові платити більше за зелений перехід – опитування ФАМА
Половина українців не готові платити більше за зелений перехід – опитування ФАМА

Підтримка переходу на зелену енергетику знизилася з 30,4% у 2023 році до 25,4%