Зеленський пообіцяв посадити 1 млрд дерев за 3 роки: стало відомо, скільки коштуватиме ідея президента shutterstock

Зеленський пообіцяв посадити 1 млрд дерев за 3 роки: стало відомо, скільки коштуватиме ідея президента

Зоряна Бердник

Збільшувати видатки бюджету планують завдяки діяльності лісових господарств

Проєкт "Зелена країна" із висадки мільярда дерев, який президент Володимир Зеленський анонсував на форумі "Україна 30. Екологія", коштуватиме 2 мільярди гривень.

Про це заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський у коментарі порталу Green Deal.

"Щодо вартості, то ми підрахували, що на три роки потрібно майже 2 млрд грн. Велику частину буде надано завдяки діяльності державних лісових господарств без залучення коштів із державного бюджету", — зазначив міністр.

Абрамовський додав, що планують збільшувати видатки бюджету завдяки діяльності лісових господарств. "Уже цього року, як сказав президент, за підсумками першого кварталу дохід лісової галузі збільшився на 1 млрд грн", — уточнив очільник Міндовкілля.

За словами міністра, за підсумками року можна буде збільшити надходження до держбюджету й у кілька разів збільшити прибутковість галузі шляхом руйнування схем із продажу деревини та проведення прозорих аукціонів, а також через конкурентну боротьбу за дефіцитний ресурс.

Окрім того, Абрамовський повідомив, що Україна має до 31 липня подати проєкт Другого внеску України (НВВ2) в Паризьку хартію в Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

"Консультації з бізнесом та асоціаціями ще не завершилися. Є деякі розбіжності, але бізнес вже починає розуміти важливість подолання кліматичних змін. Більше розмов із цього питання у нас відбувається з представниками великого та середнього бізнесу", — сказав міністр.

Нагадаємо, що 7 червня президент Володимир Зеленський відкрив всеукраїнський форум "Україна 30. Екологія". ЕкоПолітика писала про головні тези, які озвучив глава держави в межах заходу.

Читайте також
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше

Економічний вплив цвітіння сакур у Японії у 2023 році оцінили на $4,1 мільярда

На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн
На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн

У 2022-2023 роках дерева знищили на території понад 200 гектарів

На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень
На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень

Площа суцільної вирубки сягнула 1,1 гектара