"Зелена країна": українці за добу висадили рекордну кількість дерев по всій країні

"Зелена країна": українці за добу висадили рекордну кількість дерев по всій країні

Висадження молодого лісу наразі вже стало світовим трендом

Вчора відбулася наймасштабніша екоподія – висадка дерев по всій Україні. Лише за один день українці висадили більше 3 мільйонів деревних рослин.

Про це повідомляє прес-служба Міндовкілля.

Захід відбувся в рамках акції "Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу" і глобального проекту Greening of the Planet. 

Участь в акції прийняли понад 1,3 млн українців, які спільно висадили аж 3 765 127 дерев. Акція тривала 24 години, підрахунок закінчився у суботу о 16 годині.

“Україна на найвищому політичному рівні вже доєдналася до Європейського Зеленого Курсу та пообіцяла синхронізувати свої політики з його цілями. Для цього маємо реалізувати чимало заходів. Серед них і створення нових лісів. Адже це є не тільки потужним засобом боротьби зі зміною клімату, але й запобігає деградації ґрунтів, забрудненню та обмілінню рік, опустелюванню, сприяє збереженню біорізноманіття. Дуже важливо, аби ліси створювались в правильному місці і за допомогою правильних видів дерев. Сьогодні ми на Поліссі садимо місцеві види дерев, які найкраще адаптовані до  цих умов”, – наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Старт кампанії "Створюємо ліси разом" у рамках програми Президента України "Зелена країна" оголосили у вересні.Ініціатива передбачає висадження 1 мільярду дерев за три роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. Цієї осені лісівники, що працюють в підприємствах Держлісагентства, висадять щонайменше 32 мільйони сіянців. У 2022 році в рамках програми “Зелена країна” – 300,732 млн сіянців. У 2023 році – 330,786 деревних рослин. А у 2024 році – 336,482 млн штук. 

“Щороку ми висаджуємо молодий ліс. Сьогодні цей процес став світовим трендом. Євросоюз, наприклад, до 2030 року планує висадити 3 мільярди дерев. “Зелена країна” – це дуже амбітний, але цілком реальний проект. Зараз ми максимально збільшуємо власні потужності: будуємо сучасні насіннєво-селекційні центри, короби, теплиці, збираємо врожай. Пропонуємо всім долучатися до висадження лісу. Ми, лісівники, покажемо та навчимо, як правильно це зробити. Беріть участь в акції”, – наголосив голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Нагадуємо, що записатися на участь в акції можна на спеціальному сайті “Зелена країна”. Висадка дерев відбувається по всій країні, потрібно лише вибрати зручну для себе локацію. Прийняти участь в акції можна абсолютно безкоштовно.

Нагадаємо, ЕкоПолітика писала про те, що реалізація президентської програми "Зелена країна", яка передбачає висадку 1 млрд дерев за три роки, просувається досить швидко.

Читайте також
В Україні висадили понад 100 мільйонів нових дерев: де найбільше
В Україні висадили понад 100 мільйонів нових дерев: де найбільше

В рамках екопрограми вже висаджено 343 038 393 дерев

На Волині переселенці долучилися до висадки лісу в межах програми Зеленського. Фото
На Волині переселенці долучилися до висадки лісу в межах програми Зеленського. Фото

Дерева висадили на території "Любешівського ЛМГ" та "Колківського ЛГ"

За осінь у рамках "Зеленої країни" висадили на 40% більше дерев, ніж планували
За осінь у рамках "Зеленої країни" висадили на 40% більше дерев, ніж планували

Боруховський зазначив, що лише створені у правильних місцях ліси допоможуть у боротьбі з кліматичною кризою та збережуть довкілля