В Україні збудують 120 державних зарядних станцій для електромобілей Shutterstock

В Україні збудують 120 державних зарядних станцій для електромобілей

Катерина Бєлоусова

Розвиток електротранспорту і супутньої інфраструктури допоможе зменшити залежність України від викопного палива

В Україні Уряд ухвалив розпорядження "Про створення державним підприємством "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій", яке розробило Міністерство енергетики.

Планується створити мережу зі 120 зарядних станцій, а саме 40 великої потужності (160+кВТ) та 80 середньої потужності (60+ кВт), в обласних центрах та на основних автомагістралях країни, повідомляє Міненерго у Facebook.

Мережу планують створити протягом двох років.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що “Енергоатом” має значні резервні потужності для безпечного виробництва дешевої та чистої електроенергії. А через військову агресію росії та спровоковану нею кризу на ринку пального спостерігається стрімке зростання попиту на електромобілі.

"В Україні на сьогодні разом з "гібридами" кількість електрифікованих авто складає понад 100 тисяч. Створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом не лише для поширення приватного електротранспорту, а й розвитку нових сервісів з використанням електромобілів, наприклад, у сфері доставки та логістики”, – сказав він.

Галущенко також додав, що розвиток електротранспорту і супутньої інфраструктури допоможе зменшити залежність України від викопного палива, знизить рівня шкідливих викидів в атмосферу та сприятиме покращенню загального екологічної ситуації.

В матеріалі зазначили, що за даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), продаж електромобілів у 2021 році досяг 6,6 мільйона. 

"До 2030 року кожен другий автомобіль, проданий у Сполучених Штатах, Європейському Союзі та Китаї, може бути електричним", – заявив голова МЕА Фатіх Біроль.

Нагадаємо, у Німеччині керівники компаній галузі електротранспорту попереджають, що стрімке зростання цін на електроенергію загрожує майбутньому електромобілей.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у штаті Каліфорнія, США, запропонували законопроєкт, який покликаний скасувати обовʼязкове створення паркувальних зон у штаті, що сприятиме боротьбі зі зміною клімату.

Читайте також
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей

З початку 2023 року зареєстрували 28,7 тисячі електромобілей

Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року
Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року

Викиди від зеленої сталі на 95% нижчі, ніж від традиційного виробництва

Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині
Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині

У 2018 році водій скоїв аналогічне порушення