В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей shutterstock

В США витратять $1 мільярд на “озеленення” житла малозабезпечених людей

Катерина Бєлоусова

Зміна клімату збільшила частоту та серйозність стихійних лих, від яких найбільше страждають громади з низьким рівнем доходу

У США виділять $1 мільярд на підвищення водо– та енергоефективності багатоповерхового житла малозабезпечених людей, а також на адаптацію до кліматичних змін.

Ініціатива фінансуватиметься з масштабного кліматичного закону “Про зниження інфляції” (IRA), повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що в США пропонують домогосподарствам до $7 500 за перехід на електромобіль і до $2 000 за новий електричний тепловий насос. Проте багато американців з низьким рівнем доходу можуть не знати про ці субсидії або не отримати їх.

В матеріалі підкреслили, що власникам малозабезпеченого житла запропонували гранти на $837,5 мільйонів та $4 мільярди кредитів за встановлення на даху сонячних панелей, теплових насосів та інші кліматичні оновлення.

За словами одного з чиновників США, запропонованої суми недостатньо, щоб охопити  всі 23 495 багатоквартирних будинків. Проте це допоможе багатьом з них.

В матеріалі підкреслили, що зміна клімату збільшила частоту та серйозність стихійних лих, від яких найбільше страждають громади з низьким рівнем доходу. Наприклад, люди не можуть застрахувати житло від повені, через що змушені жити в пошкоджених будинках. Так після  урагану "Харві", що затопив південний Техас у 2017 році, 80% постраждалих домогосподарств не мали страховки від повеней та не змогли повністю відремонтувати житло.

“Нові федеральні витрати мають на меті допомогти зміцнити будинки до того, як станеться наступна катастрофа”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що люди зможуть подати заявку на фінансування для будівництва укріплених дахів, які захищають від ураганів і сильних вітрів, або вогнетривкої черепиці, яка захищає від полум’я. Програма також охоплюватиме кращу ізоляцію будинку, яка може запобігти виходу тепла взимку та прохолодного повітря влітку. Це дозволить сім’ям рідше використовувати свої кондиціонери чи опалювальні прилади, допомагаючи їм заощадити більше грошей на оплаті комунальних послуг.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Сенат США схвалив законопроєкт, який передбачає понад $400 мільярдів інвестицій для боротьби зі зміною клімату, зниження інфляції та підвищення доступності охорони здоров'я протягом 10 років. Це найбільша американська інвестиція, спрямована на уповільнення глобального потепління.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, компанія Sunrun Inc, США, планує у 2023 році встановити сонячні панелі на будинках з загальною потужністю 1 ГВт, що аналогічно потужності атомної електростанції.

Читайте також
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM
США може долучитися до озеленення світової торгівлі та запровадити свій CBAM

Місцеві виробники сталі та цементу потребують захисту у процесі декарбонізації

США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент
США за чотири роки збільшить “зелені” потужності на чверть, – президент

В країні запустили низку ініціатив для “зеленого” переходу

В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери
В США витратять $3,7 мільярда на видалення вуглецю з атмосфери

Застаріле вуглецеве забруднення вже спричиняє значну шкоду, пов’язану зі зміною клімату,зокрема сильніші шторми, повені й лісові пожежі

Потяг-уловлювач СО2 та технології майбутнього: як кліматичний закон змінить США
Потяг-уловлювач СО2 та технології майбутнього: як кліматичний закон змінить США

На прийнятті цього законопроєкту наполягав співзасновник Microsoft Білл Гейтс