В двох областях України браконьєри завдали шкоди на сотні тисяч грн shutterstock

В двох областях України браконьєри завдали шкоди на сотні тисяч грн

Катерина Бєлоусова

Браконьєри, нехтуючи нерестовою забороною, масово знищують водні біоресурси, завдаючи непоправної шкоди довкіллю

У Полтавській та Черкаській областях браконьєри, попри нерестову заборону, наловили риби, зокрема в заповідних зонах, на суму 753 тисячі гривень.

Також на Полтавщині порушники перевозили 1952 кг риби без необхідних документів, що підтверджують законність її походження, повідомляє Держрибагентство та Черкаський рибоохоронний патруль у Facebook.

Так рибалки Полтавщини використовували сітки та електровудки, а також рибалили у заборонених місцях, з перевищенням добової норми.

“Браконьєри, нехтуючи нерестовою забороною, масово знищують водні біоресурси, завдаючи непоправної шкоди довкіллю”, – зазначили в Держрибагентстві.

Протягом тижня рибпатрулі викрили низку резонансних фактів браконьєрства:

  • у національному природному парку "Нижньосульський" на р. Сула громадянин сіткою "нарибалив" на 158 тис. грн збитків;
  • у смт Градизьк порушник перевозив 367 кг свіжовиловленої риби без документів, що підтверджують законність її походження;
  • у Сулинській затоці Кременчуцького водосховища троє осіб "браконьєрили" ятером, завдавши шкоди довкіллю на 180 тис. грн;
  • у заповідній зоні регіонального ландшафтного парку "Нижньоворсклянський" двоє порушників ловили рибу 5 сітками, що завдало 45 тис. грн збитків;
  • у с. Кагамлик зафіксовано незаконне перевезення 1585 кг риби без наявності необхідних документів.

Протягом 23–29 травня рибінспектори Черкащини зафіксували 65 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів, що завдало 366 095 грн збитків. Вони вилучили майже 70 кг риби і 57 заборонених знарядь лову з яких 42 од. – за актами безгосподарського майна. 

“Серед виявлених порушень правил рибальства: 5 грубих правопорушень за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 16 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 2 справи за ч. 1 ст. 88 КУпАП”, – зазначив Черкаський рибоохоронний патруль.

Рибоохоронці також додали, що продовжуватимуть виконувати свої прямі обов’язки з забезпечення порядку на водоймах у нерестовий період.

Українців також закликали дотримуватися правил рибальства та повідомляти про порушення на "гарячу лінію": (063) 896-65-93 – Черкаський рибоохоронний патруль, 0 (800) 50-52-50 – Держрибагентство.

Нагадаємо, на Одещині браконьєра “спіймали” з уловом на майже 100 тисяч грн. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Закарпатті з 1 червня заборонили ловити раків.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання