В двох областях України браконьєри виловили 133 кг риби під час заборони. Фото facebook.com/deiukr

В двох областях України браконьєри виловили 133 кг риби під час заборони. Фото

Катерина Бєлоусова

Незаконно виловлені водні біоресурси передано на потреби ЗСУ

В Україні, попри обмеження під час нересту, браконьєри продовжують свою діяльність. Так на Житомирщині на водосховищі Лісне (річка Ірпінь) неподалік смт Корнин рибалки сітками виловили 105 кг риби.

Також на Вінниччині на Ладижинському водосховищі (річка Південний Буг) екоінспектори вилучили 14 сіток загальною довжиною 1050 метрів та 28 кг риби, повідомляє Держекоінспекція у Facebook.

Фахівці ДЕІ Поліського округу зафіксували факт порушення правил промислового рибальства представниками ТОВ "Захід Акватрейд" на водосховищі Лісне. 

“У рибалок вилучили 40 заборонених знарядь лову (сіток), алюмінієвий човен з двигуном, на якому вони здійснювали браконьєрські дії та 105 кг добутої ними риби, а саме: товстолоб, лящ, лин, окунь, судак, щука, короп”, – пише ДЕІ.

На правопорушників складено адмінматеріали, які скеровано до суду. 

facebook.com/deiukr facebook.com/deiukr

Вилучені знаряддя лову та механізми були передані на зберігання до правоохоронних органів до рішення суду, а рибу – на потреби ЗСУ.

ДЕІ закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. 

Держекоінспекції протягом останніх двох тижнів нагадуює рибалкам про початок нересту та обмеження, що виникають внаслідок даного періоду”, – підкреслює ДЕІ.

Так на всіх рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області починається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів з 11 квітня 2022 року:

  • у річках та їх притоках з 11  квітня по 30 травня (включно);
  • у водосховищах, озерах, ставках з 11 квітня по 20 червня (включно);
  • у  р. Дністер з усіма притоками з 11 квітня по 20 червня (включно).

Під час нересту забороняється використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.


Нагадаємо, на Івано-Франківщині забороняється будь-яке рибальство на час нерестового періоду з 11 квітня в річках Дністер, Прут та в придаткових системах водойм, а також у Бурштинському водосховищі з 1 квітня.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, експерти розповіли про наслідки війни для рибного промислу.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання