Українців закликали долучитися до повної заборони цирків із тваринами Рубрика

Українців закликали долучитися до повної заборони цирків із тваринами

Олена Яценьо

Документ може потрапити на голосування вже 14-17 грудня

Зоозахисники з організації UAnimals закликали українців долучитися до повної заборони цирків із тваринами через сприяння тому, щоб відповідний законопроєкт № 5409 винесли в прохідну частину на голосування.

Про це йдеться в публікації зоозахисної організації на її фейсбук-сторінці.

Зокрема, представники UAnimals попросили українців залишити коментар під будь-яким дописом голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука із закликом поставити законопроєкт № 5409 до прохідної частини на голосування –

"Змучені, залякані, самотні, побиті й хворі – саме такими є тварини, які виконують безглузді трюки на потіху глядачів у цирках. І вони приречені на таке "життя" доти, доки депутати не проголосують за повну заборону цирків із тваринами в Україні", – йдеться в дописі.

Активісти розповіли, що спільними зусиллями у квітні 2021 року домоглися реєстрації законопроєкту № 5409, який має заборонити експлуатацію всіх тварин у цирках.

У вівторок, 23 листопада, учасники організації звернулися до голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олега Бондаренка з проханням винести цей законопроєкт на голосування.

За словами зоозахисників, голова екокомітету оперативно відреагував і вже виніс проєкт на голосування. Утім, додав Бондаренко, те, чи потрапить документ на голосування вже 14-17 грудня, залежить від того, чи не завадить "бюджетний процес".

Саме тому, запевнили активісти, потрібно звернути увагу нардепів на цей законопроєкт, щоб вони встигнули його розглянути.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що 5 вересня в 30 містах України відбулася наймасштабніша гуманістична подія — Всеукраїнський марш за захист прав тварин.

Нагадаємо також, що в реабілітаційному центрі національного природного парку "Синевир", що на Закарпатті, помер бурий ведмідь Юра. Раніше тварину перевезли сюди з приватного туристичного комплексу в Косові Івано-Франківської області.

 

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України