Українці прибрали десятки тонн сміття через мобільний додаток EcoHike Shutterstock

Українці прибрали десятки тонн сміття через мобільний додаток EcoHike

Катерина Бєлоусова

У додатку можна позначати смітники та організовувати акції з прибирання

Від початку 2021 року українські активісти за допомогою мобільного застосунку  EcoHike зібрали десятки тонн сміття, позначили мітками понад 300 стихійних смітників та прибрали їх. 

Це майже 70% засмічених ділянок в додатку. Кількість користувачів стрімко зростає, і протягом 2021 року їх стало на 35% більше. Про йдеться у повідомленні розробника додатку, компанії GlobalLogic.

З моменту запуску додатку у 2019 році українці за його допомогою прибрали близько 500 звалищ сміття, а загальна кількість користувачів перевищила 7300 людей. Завдяки оновленням, тепер у додатку стало простіше позначати забруднені ділянки по всій Україні та створювати власні події.

EcoHike

Наразі EcoHike стає платформою для співпраці екоактивістів і компаній – тепер кожен користувач може створювати відкриті та закриті події з прибирання, та реєструватися на акції від компаній, організацій та інших активістів. До того ж у застосунку стало простіше позначати забруднені ділянки та користуватися офлайна мапами.


“За допомогою проєктів як EcoHike ми прагнемо спростити прибирання та спонукати більше українців вести екосвідомий спосіб життя. Для цього ми працюємо з фідбеком користувачів й додаємо нові можливості. І оскільки все більше українців сортують сміття, в майбутньому ми плануємо показувати на карті й розташування сортувальних станцій. Так активісти зможуть не лише прибирати сміття, але й одразу здавати на переробку”, – зазначає Денис Балацко, віцепрезидент з інжинірингу, GlobalLogic.

Цього року EcoHike став офіційним застосунком World Cleanup Day 2021 в Україні – наймасштабніший акції до Всесвітнього дня прибирання, яка проходить у 180-тьох країнах світу. Подія відбулася у всій країні, а команда GlobalLogic долучилася до прибирання у 8-ми з 24 областей. Впродовж акції українці прибрали 1022 тонни сміття у 632 населених пунктах, а 70 тонн вторинної сировини здали на переробку. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, понад 300 тисяч українців приєдналися до еко-події World Cleanup Day та очистили 3945 локацій у 24 областях та 632 населених пунктах.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років