У Вінницькій області викрили забудову ландшафтного заказника facebook.com/deiukr/

У Вінницькій області викрили забудову ландшафтного заказника

Олена Яценьо

Тепер справу розглядає прокуратура

Співробітники Державної екологічної інспекції (ДЕІ) у Вінницькій області зафіксували порушення на території ландшафтного заказника "Дністер": там виявили будівництво ґрунтової дороги та зняття верхнього шару землі.

Як повідомляє пресслужба ДЕІ у фейсбуці, про те, що в межах території природно-заповідного фонду на Вінниччині тривають роботи, екоінспекторів поінформували місцеві жителі.

Коли фахівці прибули на місце виклику, то інформація підтвердилася.

"Під час розгляду звернення громадянина щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території ландшафтного заказника місцевого значення "Дністер" інспектори Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявили будівництво шляху (ґрунтової дороги) на землях комунальної форми власності в межах вищезазначеного заказника та в межах прибережної захисної смуги річки Дністер, а також здійснено планування території зі зняттям ґрунтового покриву, що суперечить Положенню заказника", — йдеться в повідомлені.

За результатами проведення перевірки повідомлено Могилів-Подільську окружну прокуратуру.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, люди захопили 302 ділянки природно-заповідного фонду на Вінниччині. Загалом приватизація зачепила 29 природно-заповідних об’єктів.

Читайте також