У Вінниці збудують четвертий індустріальний парк shutterstock

У Вінниці збудують четвертий індустріальний парк

Катерина Бєлоусова

"ВінІндастрі" створить близько 700 нових робочих місць

У Вінниці провели громадські обговорення детального плану забудови четвертого індустріального парку "ВінІндастрі" у виробничому кварталі у східній частині міста.

План схвалили всі учасники обговорювання, повідомляє Вінницька міська рада.

"Велика площа залишиться зеленою. Проєктом не передбачається тотальна забудова кожного квадрата і перетворення територій на суцільні асфальт та бетон", – сказав спеціаліст ТОВ "Просторове планування" Геннадій Мальований.

Зазначається, що площа парку сягатиме 23,5 гектара. На території планують розмістити 4 нових підприємства. Вони розгорнуть виробничо-складські потужності з виробництва поліетиленової тари, медикаментів, метало-конструкцій тощо.

В повідомленні підкреслили, що наступним етапом стане розроблення проєктно-кошторисної документації. 

Заступник міського голови Вінниці Андрій Очеретний підкреслив, що "ВінІндастрі" створить близько 700 нових робочих місць. Під час будівництва індустріального парку також передбачено озеленення та створення комфортних умов для руху транспорту та пішоходів. 

Нагадаємо, у Вінниці зʼявиться нове підприємство целюлозно-паперової промисловості, де макулатуру перероблятимуть на паперову масу, з якої роблять картонну тару.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Львові презентували концепцію муніципального індустріального парку "Сигнівка", який покликаний перетворити занедбану промзону на центр логістики та виробництва.

Читайте також