У Львові хочуть модернізувати занедбану промзону shutterstock

У Львові хочуть модернізувати занедбану промзону

Катерина Бєлоусова

Індустріальний парк дозволить місту створити до 1 500 робочих місць і збільшити інвестиції на 1,5%

У Львові презентували концепцію муніципального індустріального парку "Сигнівка", який покликаний перетворити занедбану промзону на центр логістики та виробництва.

Планується, що парк буде орієнтований на малий та середній бізнес ІТ-галузі, телекомунікацій, харчової промисловості, охорони здоров’я, легкої промисловості, деревообробки тощо, повідомляє ZAXID.NET.

В матеріалі розповіли, що остаточна концепція ще розробляється. Затвердити її планують у квітні на сесії міськради. Земельна ділянка залишиться в комунальній власності, однак для адміністрування парку оберуть приватну керуючу компанію орієнтовно у липні 2023 року. Почати будівництво першої черги парку планують у 2024 році.

Зазначається, що наразі на Сигнівці функціонують приватний індустріальний парк Sparrow Lviv, а також будується індустріальний парк "М-10" у промзоні "Рясне-2" інвестиційної компанії Dragon Capital.

zaxid.net

Автори підкреслили, що у 2018 році міська рада затвердила Програму перспективного розвитку промислових зон Сигнівки та Рясного-2 щодо продажу вільних комунальних ділянок під виробництво та створення низки індустріальних парків. Створення муніципального парку затвердили влітку 2022 року. Концепцію розвитку розробляли фахівці міськради спільно з компаніями Abt Associates та Good Governance Fund.

zaxid.net

Керівник управління інвестицій та проєктів ЛМР Андрій Павлів розповів, що керуюча компанія займатиметься пошуком інвесторів та будівництвом відповідної інфраструктури. Реалізувати цей проєкт планують протягом 10 років у чотири етапи.

"Це досить унікальна концепція не тільки для Львова, а й для України в цілому, бо зараз у Львові – справжній бум логістики, і індустріальні парки, які орієнтовані на збільшення товарообігу з Європи, зі зрозумілих причин переживають бурхливе зростання”, – розповів керівник проєктів із підтримки реформ Київської школи економіки Максим Нефьодов.

zaxid.net

Він наголосив, що лише сама логістика не може забезпечувати тривале економічне зростання міста. Тому необхідно забезпечувати виробництво, створювати додаткові робочі місця. За концепцією, в межах парка резидент зможе отримувати весь ланцюг послуг – від дизайну, реклами та написання бізнес-плану і до виробництва, інженерії, пакування та експорту.

"Цей план дозволить місту на 10 років створити до 1 500 робочих місць і збільшити інвестиції на 1,5%", – сказав Нефьодов.

zaxid.net

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив, що муніципальний індустріальний парк дозволить залучити в місто виробництва, критично важливі з точки зору розвитку економіки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв Стратегію розвитку індустріальних (промислових) парків до 2030 року.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, У Львові планують добудувати сміттєпереробний завод до кінця 2023 року.

Читайте також
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом
На Львівщині виявили розлив бурої рідини з неприємним запахом

Екоінспектори також відібрали проби ґрунту для лабораторних досліджень

На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео
На Львівщині сільчани заблокували будівництво на фермі. Відео

Люди побоюються, що за 50 метрів від їхніх будинків з'явиться свиноферма або скотобійня

У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями
У Львові фабрику повидла переобладнали на артцентр з сонячними панелями

На фабриці облаштували великий паркінг, який накрили сонячними панелями

Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку
Понад 90 кав’ярень Львова пропонують знижку на каву у багаторазовому горнятку

Кожний заклад визначає індивідуально розмір знижки чи інші заохочення для клієнтів