У Верховній Раді хочуть провести парламентські слухання щодо політики сталого розвитку Вікіпедія

У Верховній Раді хочуть провести парламентські слухання щодо політики сталого розвитку

Нині документ ще мають розглянути в сесійній залі

Народні депутати Сергій Тарута ("Батьківщина") та Дмитро Наталуха ("Слуга народу") внесли постанову про проведення в парламенті слухань щодо державної політики сталого розвитку України.

Постанова №5130 з'явилася на сайті Верховної Ради 22 лютого. Нині її вже розглянув комітет із питань економічного розвитку з пропозицією про ухвалення в сесійному залі.

"Економічна модель, що склалася в Україні, є ресурсно-витратною та екологічно небезпечною, не спроможною забезпечити економічне зростання. З огляду на це пропонується проведення парламентських слухань із метою обговорення та визначення основних засад сталого розвитку країни відповідно до глобальних цілей ООН", — сказано в пояснювальній записці.

Також вказано, що проведення парламентських слухань сприятиме виробленню державної політики щодо стратегії економічного розвитку держави, визначення засад, що гарантуватимуть сталий розвиток країни відповідно до Глобальних цілей ООН.

"Верховна Рада України  постановляє:

  1. Провести 28 квітня 2021 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему "Про засади державної політики сталого розвитку України".
  2. Кабінету міністрів України до 14 квітня 2021 року підготувати й подати до Верховної Ради України тиражовані для народних депутатів України інформаційно-аналітичні матеріали згідно з темою парламентських слухань і відповідні пропозиції до Рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача із зазначеного питання.
  3. Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку здійснити необхідні заходи для організаційного та методичного забезпечення проведення парламентських слухань, за результатами яких підготувати відповідний проєкт Рекомендацій, запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, відповідних міжнародних організацій, науковців та експертів.
  4. Апарату Верховної Ради України забезпечити у встановленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань, фінансування витрат, необхідних для їх організації та проведення, стенографування та видання матеріалів парламентських слухань.
  5. Ця Постанова набирає чинності з моменту її ухвалення", — сказано в документі.

Нині документ ще мають розглянути в сесійній залі.

Як повідомляла ЕкоПолітика, народна депутатка від фракції "Голос" та членкиня комітету парламенту з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко подала ще один законопроєкт — №5128, який стосується екоподатку.

Читайте також
В Україні обговорили, як зробити процес післявоєнного відновлення економіки зеленим
В Україні обговорили, як зробити процес післявоєнного відновлення економіки зеленим

Відбулася презентація дослідження щодо потреб відновлення державної економіки

Україна передала Єврокомісії План з Ukraine Facility: ключові реформи зеленого переходу
Україна передала Єврокомісії План з Ukraine Facility: ключові реформи зеленого переходу

Реформи передбачають створення ринку квот на викиди забруднюючих речовин

Уряд затвердив план реформ для Ukraine Facility
Уряд затвердив план реформ для Ukraine Facility

Реалізація плану дозволить отримати €16 мільярдів у 2024 році

Низка країн ЄС досягли енергетичної цілі сталого розвитку раніше 2030 року
Низка країн ЄС досягли енергетичної цілі сталого розвитку раніше 2030 року

Швеція, Фінляндія та Латвія отримують 40% енергії з відновлюваних джерел