У США розробили нові екологічні правила для авторинку Shutterstock

У США розробили нові екологічні правила для авторинку

Катерина Бєлоусова

У 2023 році електромобілі склали менш як 8% усіх продажів нових автомобілів у США

Адміністрація президента США Джо Байдена завершила розробку правил щодо викидів вихлопних газів від транспортних засобів, які передбачають, що з 2032 року 56% нових авто мають бути електричними.

Це дозволить уникнути 7 мільярдів тонн викидів вуглекислого газу протягом наступних 30 років, повідомляє BBC.

Зазначається, що влада США обрала компромісний варіант, а саме пішла на поступки автовиробникам та зменшила показник нових електричних авто з 67%. Проте ціль у 56% також має прискорити перехід автомобільної промисловості на електромобілі. У 2023 році електромобілі склали менш як 8% усіх продажів нових автомобілів.

У матеріалі підкреслили, що виробників автомобілів, які не відповідають новим стандартам, загрожуватимуть суворі штрафи. Компанії все ще зможуть виробляти автомобілі з бензиновими двигунами, доки вони становлять менший відсоток у їхній загальній лінійці продукції.

Додається, що представники автомобільної промисловості США підтримали повільні темпи розгортання електромобілей, але заявили, що мета все ще "надзвичайно амбітна". В Екоспільноті також підтримали цей захід, хоча деякі активісти висловили розчарування, що він не був жорстким.

Зазначається, що ЄС та Велика Британія ухвалили заборону на усі продажі автомобілів з бензиновими двигунами з 2035 року.

У CNN підкреслили, що нові правила також передбачають виробництво гібридних авто які поєднують бензинові двигуни з електромоторами на батареях. Цей сегмент, як очікується, відіграє роль перехідного компоненту для досягнення цілей щодо зменшення забруднення повітря.

Нагадаємо, звіт дослідницької компанії Rho Motion показав, що у 2023 році у всьому світі продажі повністю електричних і гібридних автомобілів зросли на 31% і сягнули 13,6 мільйона.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, аналіз дослідницької компанії Rhodium Group показав, що у США у 2023 році інвестиції у новітні кліматичні технології зросли у 10 разів і досягли $9,1 мільярда.

Читайте також
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду
Продажі електромобілів у 2024 році можуть сягнути нового рекорду

Більше ніж кожний п'ятий автомобіль, проданий у світі, буде електричним

В Україні удвічі зріс попит на електромобілі
В Україні удвічі зріс попит на електромобілі

Стало відомо, скільки електромобілів купили українці у березні

У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження
У 2023 році світові продажі електромобілів зросли на 31% – дослідження

Очікується, що у 2024 році глобальне зростання продажів електромобілів сягне 25-30%