У Північній Америці запустили конкурс стартапів для декарбонізації транспорту Shutterstock

У Північній Америці запустили конкурс стартапів для декарбонізації транспорту

Катерина Бєлоусова

Програма триватиме протягом 6 місяців

У Північній Америці стартував набір учасників на конкурс Go Move 2022, який покликаний розвивати партнерства між стартапами та корпораціями для прискорення декарбонізації транспортного сектору.

Програма, серед іншого, забезпечить учасникам грант у розмірі $25 000, повідомляє AUTO Connected Car News.

Транспортний сектор створює близько 16% світових викидів парникових газів. Щоб зменшити цей показник галузь потребує технологічних проривів та зацікавлених сторін, які допоможуть їм масштабуватися. 

Конкурс запустили BASF, Magna та Greentown, прискорювачем кліматичних партнерств, як першу програму Go Move в рамах Greentown Go для декарбонізації глобальної економіки.

Програма шукатиме стартапи, які зменшують вплив автомобільної промисловості завдяки:

  • інноваційним матеріалам для підвищення ефективності автомобілів і скорочення викидів протягом життєвого циклу; 
  • дизайну матеріалів для переробки та новим технологіям переробки;
  • інноваційним матеріалам для спільної та майбутньої мобільності. 

Компанія BASF є провідним партнером у Go Move 2022 та світовим лідером у галузі хімікатів, а також постачальником хімікатів для автомобільної промисловості. Ця програма узгоджується зі зусиллями BASF щодо створення транспортної галузі з нульовим викидом за рахунок зменшення викидів протягом життєвого циклу, впровадження нових технологій переробки та створення нових матеріалів для спільної та сталої мобільності.

"Сталі інновації вимагають співпраці та креативності, особливо коли справа доходить до трансформації транспортної галузі", – сказав Гулай Серхаткулу, старший віце-президент BASF з виробництва матеріалів у  Північній Америці.

Magna, допоміжний партнер Go Move 2022, є одним із найбільших у світі постачальників у сфері автомобільної промисловості.

"Об’єднавши зусилля з BASF і Greentown Labs і розширивши екосистему в цьому просторі, ми принесемо нові інновації та рішення, яких жодна сторона не зможе досягти поодинці”, – сказав Тодд Деавіль, старший директор з оцінки технологій та інновацій у Magna.

Програма триватиме протягом 6 місяців і дасть учасникам можливість взаємодії з BASF і Magna, включаючи спільні пілотні проєкти, спільні розробки, замовлення на закупівлю, інвестиційні можливості тощо. 

Протягом усієї програми стартапи отримають переваги від наставництва, можливостей для нетворкінгу, освітніх семінарів і програм, орієнтованих на партнерство, для підтримки їхньої співпраці. А також робоче місце та членство в Greentown Labs та грант у розмірі $25 000.

Greentown Labs є найбільшим інкубатором кліматичних стартапів у  Північній Америці. Він запускає програми Greentown Go за п’ятьма напрямками:  

  • Go Move  (транспортування);  
  • Go Make  (виробництво);  
  • Go Energize  (енергетика та електроенергія);  
  • Go Build  (будівлі);  
  • Go Grow  (харчування та сільське господарство). 

В матеріалі зазначили, що ці програми партнерства між стартапами та корпоративними партнерами кидають виклик статус-кво в кожному ключовому секторі парникових газів, оскільки вони прискорюють партнерство між галузевими гігантами та інноваторами”

Заявки на участь у Go Move 2022 прийматимуть до 30 вересня 2022 року.

Нагадаємо, міністри охорони довкілля 27 країн-членів Євросоюзу погодили скорочення викидів вуглекислого газу від нових автомобілів до нуля у 2035 році.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Індії зробили важливий крок до декарбонізації важкого транспорту.

Читайте також
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей
У жовтні українці придбали 4,5 тисячі електромобілей

З початку 2023 року зареєстрували 28,7 тисячі електромобілей

Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року
Автогігант Porsche вироблятиме нові авто з зеленої сталі з 2026 року

Викиди від зеленої сталі на 95% нижчі, ніж від традиційного виробництва

Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині
Суд призначив покарання водію, який їздив по заповідному озеру на Волині

У 2018 році водій скоїв аналогічне порушення