У нацпарку біля Одеси затримали браконьєрів з уловом на 2 млн грн. Фото shutterstock

У нацпарку біля Одеси затримали браконьєрів з уловом на 2 млн грн. Фото

Олена Яценьо

У національному природному парку "Тузлівські лимани", що на Одещині, рейдова група у складі поліціянтів, прикордонників і рибоохоронного патруля викрила двох браконьєрів із великим уловом кефалі.

Незаконна діяльність рибних браконьєрів завдала державі збитків на суму майже 2 млн грн, повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За даними правоохоронців, порушниками виявилися два чоловіки віком 50 та 44 років, жителі Білгород-Дністровського району. Нелегальним рибним промислом вони займалися на озері Куродіол, що неподалік села Новомихайлівка.

Інспекція вилучила в зловмисників понад 200 кілограмів риби, гумовий човен і понад 490 метрів сіток.

За попередніми підрахунками фахівців, незаконним водним добувним промислом порушники заподіяли рибному господарству України шкоду на суму 1 мільйон 750 гривень.

Відомості за цим фактом співробітники територіального підрозділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нині правопорушникам готують підозру.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Держрибагентства та збільшив штрафи за незаконний вилов риби в десятки й сотні разів залежно від виду риби.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання